F1: Brad Pitt sem mondja a filmjéről azt, hogy pocsék - Todt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.06. 16:02
Jean Todt FIA-elnöknek és a Mercedes-istálló vezetőinek is elegük van abból, hogy sokan a 2014-es F1-et bírálják. A napokban Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója lesújtó véleményt alkotott a sorozatról, míg Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke Todttal és Bernuie Ecclestone-nal akart találkozni Bahreinben, hogy az F1 új szabályainak módosításairól beszéljenek.

„Senkinek sem engedünk, még a Ferrarinak sem, maradnak a szabályok – szögezte le Todt. – Sajnálatosnak tartom, hogy még az F1 szereplői is a sorozatot szidják, ezzel semmi jót nem tesznek, csak elriasztják a nézőket. Gondoljanak bele, hányan mennének el a moziba, ha Brad Pitt azt mondaná az új filmjéről, hogy pocsék?"

Miközben valóban nem ártana, ha akár már ma délután izgalmas Bahreini Nagydíjat látnánk, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke amondó, a riválisoknak inkább fel kellene tenniük a kezüket ahelyett, hogy sajnálkoznak. A Ferrari az üzemanyag-korlátozást akarja módosítani, míg a Red Bull szerint a 100 kilogramm/órás üzemanyag átfolyási korlátot kellene megszüntetni.

„Abszurd, hogy egyes csapatok szabályokat akarnak módosítani. Nyolc tizedre van a pole-kör a tavalyitól, pedig keményebbek a gumik, 25 százalékot veszítettünk a leszorítóerőből, és 50 kilóval nehezebbek az autók – mondta Wolff. – Ez szenzációs eredmény, hiszen magasabbak a végsebességek, miközben 30 százalékkal kevesebbet fogyasztanak az autók.Hihetetlen technikai fejlődésnek vagyunk a részesei, és sokan csak siránkoznak. Egyes csapatoknak és gyártóknak a kesergés helyett magukba kellene nézniük, és elismerniük, hogy a Mercedes jobb munkát végzett."

Fernando Alonso szerint sincs minden veszve.

„A futball sem mindig élvezetes, van, hogy egy 0–0-s meccs előtt ülve sóhajtozunk, egy héttel később pedig tűkön ülünk, mert 5–4 az eredmény. Az F1 is ilyen, kell egy jó verseny ahhoz, hogy a sok kritika elcsendesedjen. Adjunk még időt az új szabályoknak" – mondta Alonso.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik