F1: Bottas szerint a Red Bullnak nehéz lesz Kanadában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 17:39
Bár Spanyolország után Monacóban is dobogóra állhatott Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője, a mercedeses Valtteri Bottas kétli, hogy Kanadában is hasonlóan erős teljesítményre lesz képes az osztrák rivális.

Barcelonában a szerencsének is köszönhető volt, hogy Daniel Ricciardót harmadikként intették le, Monacóban pedig a kerékcseréknél tudott az ausztrál Bottas elé vágni, így végül ő állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A Mercedes finn versenyzője szerint nem szabad leírni a Red Bullt az idei szezonban, de nem hiszi, hogy riválisuk a teljesen eltérő kanadai pályán is harcban lesz velük.

„Előbb-utóbb elég versenyképesek lesznek – vélekedett Bottas. – Erős csapatról van szó, amely képes nagyon gyors autókat építeni, szóval nem szabad alábecsülnünk, bár szerintem a kanadai verseny kissé trükkös lesz a számukra.”

A tavalyi Spanyol Nagydíj óta – amikor is az első körben ütközött Lewis Hamilton és Nico Rosberg – Monacóban fordult először elő, hogy egyik Mercedes-versenyző sem állhatott dobóra. A 2016-os világbajnok Rosberg helyére érkező Bottas azonban Kanadában más jellegű versenyre számít.

„Monacóban a gyors köröm az időmérő végén talán az egyik legjobb kör volt, amit valaha is összeraktam, de azon az időmérőn mindenképp. Kanadában azonban minden a leszorítóerőn és a mechanikus tapadáson múlik. Teljesen más típusú pálya, tele van közepesen gyors kanyarokkal és sikánokkal” – mondta a finn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik