HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.18 09:37 Frissítve: 2018.05.18 10:03

F1: Bottas nem kér többet az egyéves szerződésekből

Valtteri Bottas 2017-ben csatlakozott a Mercedeshez, miután Nico Rosberg világbajnoki címének megnyerése után váratlanul bejelentette a visszavonulását. A finn akkor egyéves szerződést írt alá, amit azóta egy újabb követett. Az Azerbajdzsánban a győzelmet elveszítő pilóta nem akarja tovább folytatni ezt a tendenciát, most legalább két esztendőre kötelezné el magát.

HIRDETÉS
Jó kapcsolatot ápolnak egymással, de mindketten a győzelemért harcolnak (Fotó: AFP)

 

A Mercedes mindkét versenyzőjének lejár a szezon végeztével a szerződése, és míg Lewis Hamilton aláírása tavaly november óta csúszik, Valtteri Bottas még le sem ült a tárgyalóasztalhoz, igaz, konkrét elképzelései vannak a jövőjével kapcsolatban

A 2017-es idényben három versenyen is győzedelmeskedő finn idén biztos diadalt bukott el Azerbajdzsánban, s az első hely az egyéni bajnokságban vezető csapattársa ölébe hullott. A két versenyző között így jelenleg 37 pont a különbség, ami a defekt nélkül öt is lehetne.

„Ha külön nézzük a versenyeket, akkor talán ez volt a legnagyobb csalódás. Vezeted a versenyt, amikor már csak három kör van hátra, és akkor hirtelen elszáll minden. Ez eléggé kemény” – mondta Bottas.

„Tudva, hogy miként nézhetett volna ki a bajnoki tabella, eléggé nehéz volt, de ezen már nem tudok változtatni. Annyi pontom van, amennyi, és innen kell építkezni.”

A balszerencsés Azeri GP után Bottas kitért a teljesítményére és a szerződéshosszabbításra is.

„Ezzel a csapattal szeretnék maradni, minél tovább. Ez a célom. Amíg úgy teljesítek, ahogyan eddig tettem, rendben kéne lennie."

És miként reagálna arra, ha megint egyéves kontraktust tennének le elé?

„Hogy beszélnünk kell. Általában egyéves szerződéseim voltak, szóval most jó lenne legalább két évre előre tudni, hogy hol leszek.”

Bottas azt is elmondta, egyáltalán nem kíván más alakulattól ajánlatot kapni, hogy aztán nyomást helyezzen a vezetőségre a tárgyalások ideje alatt, hiszen nagyon jó kapcsolatot ápol Toto Wolff-fal.

„Sokat szoktunk beszélni. Eléggé őszinték vagyunk egymással, mind az én, mind az autó teljesítményével kapcsolatban. Még nem ültünk le a következő szezonról tárgyalni, mivel úgy érezzük, hogy ez korai lenne.”

A Mercedes finnje márkatársával, Hamiltonnal is gyorsan megtalálta a közös hangot, ami a csapatdinamikában is megmutatkozik.

„Jól indult a kapcsolatunk, és egyre jobb lett, ahogyan még jobban megismertük egymást. Megvan kettőnk között a tisztelet. Remek csapattársak vagyunk, hiszen közös erővel akarjuk segíteni a csapatot, miközben mindketten a győzelemért harcolunk. Lewis komplett versenyző, és én is úgy érzem, hogy egyre inkább kiteljesedem pilótaként” – zárta gondolatait a vb harmadik helyezettje.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 12:31:33

F1 nemzetisport.hu

A brit szezonbeli 7., pályafutása 69. sikerét érte el • Pérezt, Szirotkint és Grosjeant is megbüntették.

2018.09.15 13:35:56

F1 nemzetisport.hu

Gyorsult a Red Bull, Verstappen a 2. • Vettel nem tudta felülmúlni Hamilton idejét, és csak a 3. lett.

2018.09.15 10:51:33

F1 nemzetisport.hu

A második Räikkönen is három tizedet kapott a csapattársától • Verstappen végig panaszkodott.

2018.09.14 12:45:48

F1 nemzetisport.hu

A Red Bull tempója eltűnt • A Williamsen füstöltek a fékek • A Ferrari németje nehéz helyzetbe hozta magát.

2018.09.14 08:20:47

F1 nemzetisport.hu

A „vörös bikák” egyelőre a Ferrarival vívnak, ám a Mercedes az elérhető legkeményebb gumin teljesítette a legjobb körét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS