F1: „Bocsánatot kell kérnünk a nézőktől, mert ez nem volt show”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.19. 08:48
Az elmúlt néhány évben rengeteg kritika érte az F1-et, amely a televíziós kimutatások szerint folyamatosan veszíti el a nézőit, s az Ausztrál Nagydíj szombati időmérője újabb magas labda azok számára, akik a sportágat bírálják. A kvalifikáció hatalmas kudarc volt, az utolsó pecekben már semmi sem történt, még járt az óra, amikor Lewis Hamilton már a pole pozícióját ünnepelte, a harmadik helyezett Sebastian Vettel pedig farmernadrágban sétált a bokszutcában.

„Bocsánatot kell kérnünk a nézőktől, mert ez nem volt show. El kell fogadnunk, hogy tévedtünk. Próbálkoztunk, nem jött be. Rémes, hogy miközben Seb és Kimi is a lehetőségre várna a Ferrarival, öt perccel a vége előtt fel kell adniuk. Az időmérő lényege, hogy fokozatosan nő a feszültség, amely az utolsó pillanatokban teljesedik ki. Most nem ez történt – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Nem dughatjuk homokba a fejünket, azonnal változtatni kell, már két hét múlva Bahreinben az eddigi időmérőt kell alkalmaznunk. Az sokkal jobb volt.”

A Mercedes kisajátította az első rajtsort, de Toto Wolff és Niki Lauda is egyetért Hornerrel.

„Nem akarok hangzatos nyilatkozatot tenni a tévében, de megvan a véleményem, és az nem jó. Változtatni kell” – mondta Wolff, akinél Lauda nyíltabban beszélt.

„Rémes volt. Mi bólintottunk rá az FIA gyűlésén, de nem volt időnk arra, hogy minden eshetőséget végigvegyünk. Akkor nem láttuk át, hogy ez is megtörténhet” – mondta Lauda.

Az F1-re a 2005-ös Amerikai Nagydíj óta nem zúdult ilyen hatalmas szurkolói panaszáradat, akkor ugyebár a Michelin-gumik alkalmatlansága miatt csak a hat bridgestone-os autó állt rajthoz.

Egyesek szerint az első két szakaszban nem halott ötlet az új rendszer, de a harmadikat nyilvánvalóan tönkretette. Ám ezek után talán már azt sem fogadnák türelemmel a nézők, ha csak a záró szakaszt változtatják vissza.

„Ez elfogadhatatlan, nem működik. Bahreinre muszáj változtatni, mást kell kitalálni, hogy izgalmasabbá tegyék a versenyeket” – mondta Martin Brundle korábbi F1-es pilóta, a Sky Sport kommentátora.

Alan Baldwin, a Reuters F1-es szakírója a Twitteren adta meg a kegyelemdöfést: „Alig várom, hogy elkezdődjön a MotoGP időmérője.” Magyar idő szerint 18.30-kor lesz (Tv: DIGI Sport2).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik