F1: Bianchi magától lélegzik műtétje után - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 18:55
Az angol BBC megerősítette a francia L'Équipe hírét, amely szerint a Szuzukában, a Formula–1-es Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi műtétje után magától lélegzik és nem szorul lélegeztetőgép segítségére.

Bianchit balesete után eszméletlenül szállították a miei kórházba, majd vérömlenyt távolítottak el a koponyájából. A műtét után a francia pilótát az intenzív osztályon kezelik, részletes tájékoztatás hétfőn várható az állapotáról.Bianchit balesete után eszméletlenül szállították a miei kórházba, majd vérömlenyt távolítottak el a koponyájából. A műtét után a francia pilótát az intenzív osztályon kezelik, részletes tájékoztatás hétfőn várható az állapotáról.

„A 42. körben Adrian Sutil elveszítette uralmát az autója fölött, megpördült és a gumifalnak ütközött a 7. kanyar mellett. A pályabírók kettős sárga zászló lengetésével figyelmeztették a többi pilótát a kanyar előtt. Az autó mentésére jármű hajtott a pályára, hogy biztonságos helyre szállítsa azt. Míg a mentés zajlott, a 17-es rajtszámú autó pilótája, Jules Bianchi elveszítette uralmát járműve fölött, majd beleütközött a mentést végző traktor hátuljába.

Amint a pályabírók jelezték, hogy a pilóta megsérült, orvosi egységek érkeztek a pályára, illetve a pályára hajtott a biztonsági autó. A pilótát kiemelték autójából, elvitték a versenypálya orvosi központjába, majd mentőautóval a Mie városában található kórházba.

A CT-vizsgálat súlyos fejsérülést állapított meg, a pilótát operálják. Ezt követően intenzív osztályra szállítják át a pilótát, ahol folyamatosan figyelemmel kísérik állapotát. Mie városának kórháza ad később, több információ birtokában bővebb tájékoztatást.”

(Az FIA közleménye Jules Bianchi állapotáról a baleset után)

UPDATE: A francia L'Équipe híre szerint (melyben a sportnapilap a Ferrari sajtósára hivatkozik) Bianchi átesett a műtéten, nem kellett lélegeztetőgépre kapcsolni. A BBC megerősítette: az operáció után Bianchi önállóan lélegzik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik