F1: Bianchi nincs már kómában, Nizzában gyógyul tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 16:57
null
A 25 éves francia állapota továbbra is életveszélyes, de fontos lépést tett a gyógyulás felé (Fotó: Reuters)
Nincs már mesterséges kómában Jules Bianchi, aki az F1-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos fejsérüléseket, miközben kicsúszott és nekiment egy másik autót mentő traktornak. A Marussia versenyzőjét Franciaországba, a nizzai kórházba szállították – közölte a pilóta családja közleményben.

A 25 éves francia továbbra is életveszélyben van, de a felébredése fontos lépés volt gyógyulása szempontjából. Magától lélegzik, a fontosabb életfunkciói stabilak, a gyógyítás következő fázisában pedig az agy működő és nem működő funkcióit kell feltérképezni – tudatta a család.

„Majdnem hét héttel a Szuzukában elszenvedett balesete után Jules fontos lépést tett a gyógyulás felé, már nincs mesterséges kómában – áll Bianchi szüleinek közleményében. – Még eszméletlen, de az életfunkciói stabilak. Orvosi szakzsargonnal élve továbbra is kritikus az állapota, azonban új szakaszához érkezett a gyógyítása, az agyfunkcióit kell javítani. Még mindig súlyos a helyzet, ám elég jó ahhoz, hogy úgy döntsünk, Franciaországban gyógyuljon tovább. Megkönnyebbülve tudatjuk, hogy sikerült átszállítani a nizzai Központi Egyetemi Kórházba, ahová nemrég érkezett meg. Az intenzív osztályon ápolják."

„Örülünk, hogy gyógyításának következő szakaszára már az otthonának közelében kerül sor, így több barát és rokon látogathatja meg és lehet közel hozzá. Csak dicsérni és magasztalni tudjuk a japán jokkaicsi kórház orvosait, akik kitűnő szakértelemmel látták el Jules-t, és támogattak minket is mindenben" – írta Philippe és Christine Bianchi.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik