F1: Bianchi állapota stagnál, a legrosszabbra is felkészülnek

Vágólapra másolva!
2015.05.22. 10:51
null
„MONACO 2014. P8. #JB17” – ez a felirat szerepel a karkötőkön
A tavalyi Japán Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedő Jules Bianchi édesapja egy interjúban elmondta, fia állapota stagnál, és fel kell készülniük a legrosszabbra. A Marussia a Monacói Nagydíjon egy speciális karkötővel emlékezik meg az egy évvel ezelőtti pontszerzésre.

 

„A legfontosabb, hogy Jules még életben van – mondta Philippe, Bianchi apja a Canal+ csatornának. – Harcol azokkal az eszközökkel, amelyek rendelkezésre állnak, de sokat nem tehet. Mégis, a küzdelme erőt ad a szeretteinek. Amíg élet van, ott a remény is, még ha egy idő után már a csodára kell várni. Minden nap nagyon nehéz.”

„Az állapota stagnál. A neurológiai helyzete nem úgy javul, ahogy azt szeretnénk. Fel kell készülnünk a halálra is, mert olyan helyzetben van, ahol sok minden megtörténhet. Ez borzalmas… Október ötödikén mindannyian meghaltunk kicsit. Jules nem azt akarta, hogy egy kórházi ágyban kelljen feküdnie, ez nem az ő élete” – tette hozzá az aggódó apa.

Mint ismert, a tavalyi Japán Nagydíjon az Adrian Sutil kicsúszott Sauberjét mentő traktornak ment neki Bianchi a Marussia-Ferrarival, és súlyos fejsérüléseket szenvedett.

Bianchi egy éve szerzett pontot a Marussiával Monacóban, amikor a kilencedik helyen intették le. A Manor istállónál egy speciális karkötővel (lásd a fenti képen) emlékeznek a pontszerzésre a hétvégén.

„Jules nagy álma volt, hogy pontot szerezzen a Formula–1-ben, és ezt meg is valósította a Marussiával. Ott voltam a futamon, engem ölelt először magához. Biztos vagyok benne, hogy érzi az érte aggódók energiáját.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik