F1: Az ütközésektől lesz népszerű a Mercedes – Ecclestone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 12:45
Bernie Ecclestone szerint az F1 mellett a Mercedes népszerűségét is növeli, ha karamboloznak egymással a pilótái.

„Az emberek így is biztosak benne, hogy a Mercedes lesz a világbajnok. Ennél nagyobb elismerés aligha kell a gyárnak. Az eredmények iránt már közömbösek az emberek, de ha összeütköznek, máris előtörnek az érzelmi hullámok a nézőkben – mondta Ecclestone. – A Mercedes pilótái népszerűbbek a karamboloktól, mint a győzelmeiktől. Az Osztrák Nagydíj óta rengeteget foglalkozott velük a sajtó. A csapat is jól jött ki belőle, mert engedi, hogy tovább küzdjenek egymással. Ezzel népszerűbb lett.”

Az F1 gazdasági vezetője szerint hiába vezeti az idény rajtja óta Nico Rosberg a pontversenyt, megint Lewis Hamilton lesz a bajnok.

„Lewis megint behúzza. Az idén már túl van a balszerencséin. A sok szerencse nem jó, mert előbb-utóbb megfordul – mondta Ecclestone. – Nincs bajom Rosberggel, nem is mondom, hogy az F1-nek zsinórban a harmadik Hamilton-vébécím lenne a legkedvezőbb. Csak éppen nagyon úgy alakul, hogy Lewis fog nyerni.”

Ecclestone hozzátette, az F1 legnagyobb hibája az volt az elmúlt években, hogy a Mercedes nem adott motort a Red Bullnak. „Így is a Mercedes lett volna a bajnok, de sokkal izgalmasabb vébéket láthattunk volna” – mondta Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik