F1: Vettel aláírta új szerződését a Ferrarival – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 12:24
null
Vettel további három évig marad a Ferrari pilótája (Fotó: AFP)
Az olasz Sky Sports értesülései szerint Sebastian Vettel minden fontos részletről megegyezett a Ferrarival, és már alá is írta új szerződését. A hírt később az olasz istálló hivatalos közleményben is megerősítette.

 

Sebastian Vettel szignózta új szerződését a Ferrarinál, így véget ért a szerződéshosszabbításával kapcsolatos kálvária. Bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy a hivatalos bejelentést csak két hét múlva (szeptember 9-én vagy 10-én) ejtik meg az olasz márka alapításának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, Maranellóban, az istálló nem várt addig.

Szombaton hivatalos közleményt adott ki, melyben bejelentette: Sebastian Vettel az előttünk álló három idényben is a Ferrari pilótája lesz, azaz 2020-ig biztosan az olasz istállót képviseli. A Red Bull színeiben négyszeres világbajnok német 2015 óta erősíti a Ferrarit, első szezonjában rögtön dobogós volt (harmadik), tavaly negyedik. Idén négy futamgyőzelemnél tart (legutóbb a Hungaroringen is ő nyert), és vezeti a világbajnoki pontversenyt a két Mercedes, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas előtt.

Azt, hogy Kimi Räikkönen további egy évig a Ferrari versenyzője marad, a hét elején jelentették be a maranellóiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik