F1: az idényrajtra változik az időmérő rendszere

Vágólapra másolva!
2014.02.28. 21:14
Mint arról nap közben beszámoltunk, az FIA pénteki F1-es ülésén tárgyaltak a Formula–1-es csapatok időmérőre vonatkozó változtatási javaslatáról – nos, időközben az ülésen elfogadták az előterjesztést, és már csak egy formaságnak ígérkező hivatalos szavazás szükséges ahhoz, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra változzon a rendszer.

A javaslat lényege, hogy az időmérő utolsó szakaszába jutó pilótáknak ne azon a gumin kelljen rajtolniuk, amelyen a harmadik szakaszbeli leggyorsabb körüket elérik, hanem azokon, amelyekkel a 2. szakaszban a leggyorsabbak. Így a harmadik etapra mindenki extra készlet abroncsot kapna, és nem kellene taktikázni a záró tíz percben.

Döntöttek arról is, hogy az edzés első szakaszát 20 percesről 18 percesre rövidítik, míg a harmadik szakaszt 10 percesről 12 percesre nyújtják.

Bár a javaslatról még szavazni fog az FIA motorsport világtanácsa, a procedúra formalitásnak ígérkezik, ugyanis Jean Todt, az FIA elnöke korábban úgy nyilatkozott: a maga részéről teljes mellszélességgel támogatja a csapatok kérését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik