F1: az FIA elmagyarázta, miért nem büntették meg Bottast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 18:56
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) az Osztrák Nagydíj után elmagyarázta, miért volt szabályos Valtteri Bottas rajtja.

A verseny után Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is kérdőre vonta Bottas rajtjának szabályosságát, sőt, az interneten olyan videók jelentek meg, amelyeken tisztán látszik, hogy a Mercedes bemozdul, miközben még a piros lámpák égnek.Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is kérdőre vonta Bottas rajtjának szabályosságát, sőt, az interneten olyan videók jelentek meg, amelyeken tisztán látszik, hogy a Mercedes bemozdul, miközben még a piros lámpák égnek.

BOTTAS RAJTJA

A futam sportfelügyelő testülete a rajt mérési rendszerének adatait látva nem találta szükségesnek Bottas megbüntetését, majd a futam után magyarázatot adott arra, miért volt szabályos a rajt.

A magyarázat szerint a lámpák kialvása előtt megengedett minimális bemozdulás, amely amiatt következik be, hogy a versenyző a rajt előtt még állít a kuplungján. Ez már húsz éve így van az F1-ben, s ezt az indulók elfogadják.

Az FIA magyarázata szerint Bottas bemozdulása ezen határon belül volt még, ezért szabályosnak minősíthető.

„Nagyon kis mozgásterük van a versenyzőknek, ebből Valtteri Bottas nem lépett ki az Osztrák Nagydíjon – mondta az FIA szóvivője. – Egyszerűen fogalmazva hihetetlenül pontosan megtippelte, mikor alszanak ki a lámpák. Az a bemozdulás, amit a lámpák kialvása előtt láttunk, még megengedett.”

Az FIA azt nem részletezte, mekkora bemozdulást lehet megúszni büntetés nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik