F1: Az egész szezonunk sz.r. A következő meg… – Verstappen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.13. 17:41
null
Max Verstappen kiváló rajtja után a 2. helyről adta fel a Kanadai Nagydíjat (Fotó: AFP)
Kezd egyre frusztráltabbá válni Max Verstappen, a Red Bull versenyzője a csapat motorszállítója, a Renault gyengélkedése miatt. A fiatal holland szerint ráadásul elképzelhető, hogy a problémák nem oldódnak meg a 2018-as szezon kezdetéig.

Szenzációsan rajtolt Max Verstappen a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, az ötödik helyről egészen a másodikig tört előre, a 11. körben azonban leállt alatta a Red Bull, ami értékes pontoktól fosztotta meg az istállót. Verstappen elmondta, mi történt, és igencsak lesújtóan vélekedett a Red Bull idei szerepléséről.

„Hirtelen elment a motorerő, és hiába nyomtam a gázpedált, minden lezárult, így még a csapattal sem tudtam beszélni a rádión – emlékezett vissza. – Nagyon frusztráló, amikor éppen a második helyen haladsz. A rajt nagyszerűen sikerült, a végén mégis üres kézzel távoztam, ami szívás. Lehettem volna második vagy mondjuk harmadik, ha kicsit rosszabbul alakul a futam. Most a soron következő azerbajdzsáni versennyel sem foglalkozom, az egész szezonunk sz*r, mindent beleértve.”

Verstappen aggodalma nem csak az idei szezonra terjed ki, a fiatal holland ugyanis attól fél, hogy a Renault-nak nem sikerül megoldani a problémáit, emiatt a 2018-as idényben sem lesz elég erős a Red Bull.

„Győzni akarok, és hiszem, hogy a csapatunk teljes mértékben képes erre. Az autónk láthatóan sokat fejlődött, de az erőforrásnak is fel kell érnie a szintünkre. Idén azonban már nem jön jelentősebb fejlesztés, és emiatt aggódom. A Renault korábban ígéretet tett a nagyobb előrelépésre, de ennek csak a töredéke valósult meg. Nagyon csalódott vagyok, és félek a jövő szezont illetően. Az idén a bajnoki címért szerettünk volna csatázni, de jelenleg nagyon messze vagyunk ettől.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik