F1: amerikai kézbe kerülhet a sportág, Ecclestone marad?

Vágólapra másolva!
2016.09.04. 13:03
Napokon belül új többségi tulajdonosa lehet a Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló F1 Groupnak. Bernie Ecclestone megtartja a részesedését, és marad a pozíciójában.

Az amerikai Liberty Media több hónapon át tartó tárgyalássorozat után megállapodott az F1 Group 35.1 százalékát birtokló CVC Capital Partnersszel,amelytől már akár kedden megvásárolhatja a részesedést.

Az F1 Groupban több társaságnak van részesedése (a Waddell&Reed csoport a második legnagyobb tulajdonos 20.9 százalékkal), s a tulajdonosok között van Bernie Ecclestone is (a saját nevén 5.3%, a Bambino Holdings vállalata révén további 8.5%). Az F1 felvásárlására 8.5 milliárd dollárt szánó amerikai Liberty Media következő lépése más tulajdonosok részének felvásárlása lesz, de Ecclestone nem adja el a maga hányadát.

„Akkor higgyék el, hogy jön a Liberty Media, ha megtörtént az átutalás – mondta Ecclestone, akit az új többségi tulajdonos állítólag szívesen leváltana. – Én továbbra is azt csinálom, amit eddig. Én döntöm el, milyen pozícióban maradok.”

Eddie Jordan, a brit Channel 4 szakértője szerint Ecclestone kedden visszavonul az F1-től. Meglátjuk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik