F1: Alonso tudja, miben kell javulnia a Ferrarinak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.31. 13:44
null
Fernando Alonsót a kigyorsításnál állva hagyta a Red Bull (Fotó: Action Images)
Az Ausztrál GP után a Malajziai Nagydíjat is a 4. helyen záró Fernando Alonso a Formula–1-es idény első két versenyén rájött, mi hiányzik a Ferrarinak ahhoz, hogy felvegye a versenyt a Red Bull-lal és a Mercedesszel.

„A kigyorsításunk nem elég jó még, a kanyarokból kifelé jövet sokkal hatékonyabb a Red Bull. Ezt testközelből érezhettem, amikor Ricciardóval csatáztam, és az egyik kigyorsításnál faképnél hagyott – mondta Alonso, aki néha úgy érezte,olyan a futama, mint egy rémálom. – Ami pedig a csúcssebességet illeti, nem titok, hogy a Mercedes a legjobb ezen a téren. A Mercedes volt a leggyorsabb Ausztráliában, Malajziában és az idény előtti teszteken Bahreinben is. A hétvégi Bahreini Nagydíjig nem sokat tehetünk, de utána Kínába, majd a Spanyol Nagydíjra megyünk,nyilvánvaló, hogy mire van szükségünk."

Alonso elmondta, hogy bár természetesen a futamgyőzelmekért csatázna legszívesebben, amíg ezz nem lehetséges, azzal is elégedett, hogy csapattársa előtt zárja a futamokat.

„Amíg a csapattársad előtt vagy, nem érhet kritika, hiszen hozod azt az extrát, amit elvárnak tőled – mondta Alonso. – Még csak két versenyen vagyunk túl, javítani fogunk, ebben biztos vagyok. Tudjuk, mit kell tennünk, és reménykedünk benne, hogy hamarosan a Mercedes és a Red Bull szintjére érünk."

Lewis Hamilton szerint is fel kell készülnie rá a Mercedesnek, hogy hamarosan a Red Bull és a Ferrari utoléri.

„A Ferrari nincs nagyon messze, lesznek még forró pillanatok ebben az idényben – mondta Hamilton, aki elsősorban a Red Bulltól tart. – A Red Bull a kanyarokban ugyanolyan gyors volt, mint mi, ezt láthattuk a GPS-adatokból. Ha rendbe teszik a kocsit az egyenesekben is, és javítják a végsebességét, nagyon szoros csatákat fogunk vívni velük."

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondta, a Mercedes hajtóműve jelenleg 80 lóerővel lehet erősebb, mint a Renault-é.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik