F1: Alonso nem mérges Massára, aki nem engedte el

Vágólapra másolva!
2013.10.13. 13:46
Fernando Alonsót nem zavarja, hogy Felipe Massa visszautasította a Ferrari csapatutasítását, és nem engedte el a Japán Nagydíj elején, amikor a brazil a spanyol előtt haladt.

Massának a következő üzenet érkezett rádión Rob Smedley versenymérnöktől, miközben Alonso előtt haladt: „Multifunkciós stratégia A. Most, kérlek."

Sokan ezt úgy vélték, hogy utasítás Massa számára, engedje el Alonsót, ám a brazil elöl maradt, és csak később, erőből ment el mellette a spanyol a DRS--zónában

„Miért lennék mérges Felipére? Miért kell ebből ügyet csinálni? – kérdezett vissza Alonso a Ferrari verseny utáni sajtóbeszélgetésén, amikor az esetről faggatták. – Versenyeztünk, és akármit is tett volna Felipe, a negyedik helyen értem volna célba, ezen a futamon nem volt több a kocsiban. Nem tudom, mi történt Felipével a rádión, de nincs semmi probléma. Mindketten ugyanarra törekszünk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük. Jó lenne a győzelemért csatázni, de most még csak a Red Bull teheti meg, hogy két különböző stratégiával kettős győzelmet arat."

Massa elismerte, hogy utasítást kapott.

„Sohasem esik jól, ha ilyen utasítás érkezik. Meg fogjuk beszélni ezt a csapattal. Alonso később meg is előzött a pályán, nem tehettem semmit ellene" – mondta Massa, akit a futam alatt boxutcai áthajtásos büntetéssel sújtottak, mert túl gyorsan ment a boxban, és végül csak 10. lett.

Az eset a Japán Nagydíj legviccesebb rádióbeszélgetését generálta, ez Kimi Räikkönen és a mérnöke között történt. „Massa áthajtásos büntetést kapott” – mondta Mark Slade versenymérnök Räikkönennek, aki éppen a brazillal csatázott. „Miért kaptam áthajtásos büntetést?" – kérdezett vissza a finn, mire Slade: „Massa, Massa! Massa kapott büntetést!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik