F1: Alonso nemcsak bajnok, a sportág vezéralakja is - Ricciardo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 07:15
Daniel Ricciardo szerint a Formula–1-es versenyek után az a pilóta is elégedetten tekinthet vissza egy-egy futamra, aki alulmarad a szoros csatákban.

„Ha két pilóta tiszteli egymást, és képes tisztán versenyezni egymással, nagyon élvezetessé válnak a versenyek. Ha igazán izgalmas, kerék kerék elleni csatát vívsz, akkor is elégedetten tekinthetsz rá vissza, ha alulmaradsz – mondta Ricciardo, akit nagy csata után megelőzött Alonso a Német Nagydíj hajrájában, de amikor az utolsó körben a spanyol a kevés üzemanyaga miatt lelassult, a Red Bull pilótája eredménytelenül támadott vissza. Alonso a futam után megdicsérte Ricciardót. – Jólesik, hogy Fernando ilyeneket mondott rólam, hiszen nemcsak világbajnok, a sportág vezéralakja is. Örülök, hogy kivívtam egy ilyen fontos ember tiszteletét, és jó tudni, hogy amit az évek során tanultam, nem volt hiábavaló.”Ricciardo, akit nagy csata után megelőzött Alonso a Német Nagydíj hajrájában, de amikor az utolsó körben a spanyol a kevés üzemanyaga miatt lelassult, a Red Bull pilótája eredménytelenül támadott vissza. Alonso a futam után megdicsérte Ricciardót. – Jólesik, hogy Fernando ilyeneket mondott rólam, hiszen nemcsak világbajnok, a sportág vezéralakja is. Örülök, hogy kivívtam egy ilyen fontos ember tiszteletét, és jó tudni, hogy amit az évek során tanultam, nem volt hiábavaló.”

Ricciardo hozzátette, még több hasonló csatát szeretne vívni Alonsóval, s szeretné elérni, hogy amíg a pályán kívül örökké mosolygós emberként tartják számon, a pályán csatázva senki se úgy gondoljon rá, mint puhány pilótára.

„Tudom, hogy a Red Bull is kételkedett bennem, amikor szerződtetett. Voltak jó versenyeim, de nem mutattam meg azt az agresszív és elszánt, kerék kerék elleni csatát, amit az idén már sikerült. Élvezem az idei versenyzést, és egyre több tapasztalatot szerzek” – mondta Ricciardo.

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN INTERJÚT OLVASHATNAK DANIEL RICCIARDÓVAL, AMELYBEN TÖBBEK KÖZÖTT ARRÓL IS BESZÉL, MIVEL LEPTE MEG ŐT VALENTINO ROSSI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik