F1: Alonso figyelmeztette Rosberget, a német nem aggódik

Vágólapra másolva!
2016.11.11. 12:34
Nico Rosberg 19 pontos előnnyel érkezett a Brazil Nagydíjra, amelyen akár be is biztosíthatja első világbajnoki címét. Csakhogy nem lesz olyan egyszerű a német hétvégéje, az előzetes időjárás-előrejelzéseket ugyanis pénteken megerősítették, így nagyon valószínű, hogy a szombati időmérő és a vasárnapi verseny is esős lesz.

Idén két futamon volt eső, és a Monacói Nagydíjat, majd a Brit GP-t is Lewis Hamilton nyerte meg, Rosberg Monte-Carlóban kifejezetten küszködött a vizes pályán. Éppen ezért többen is úgy vélik, hogy ha esni fog Interlagosban, az nem neki kedvez.

44. BRAZIL NAGYDÍJ
NOVEMBER 11., PÉNTEK
13.00–14.30: 1. szabadedzés
17.00–18.30: 2. szabadedzés
NOVEMBER 12., SZOMBAT
14.00–15.00: 3. szabadedzés
17.00–18.00: időmérő edzés
NOVEMBER 13., VASÁRNAP
17.00: a verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja
AZ UTOLSÓ FUTAM
November 27., 14.00: Abu-dzabi Nagydíj

Fernando Alonso is arra figyelmeztette Rosberget, hogy ne bízza el magát.

„Lewis tavaly nagyon könnyen legyőzte Nicót, de egyébként nagyon kiélezett a csatájuk a csapaton belül. Két éve az utolsó futam döntött, és most is pályáról pályára változik, melyikük a jobb – mondta Alonso. – Nico előnye megnyugtatónak tűnik, de én is voltam már ilyen helyzetben, és a végén mégsem lettem világbajnok. Itt még bármi megtörténhet.”

A legutóbbi két viadalt megnyerő Hamilton a saját 2007-es esetére utalt vissza a napokban, akkor két állomással a szezon vége előtt 17 pont volt az előnye Kimi Räikkönennel szemben, tíz pontot ért a győzelem, és a finn végül egy ponttal mégis legyőzte az angolt. Éppen a Brazil Nagydíjon dőlt el a vb, ahogy egy évvel később is, de akkor már ő örülhetett.

„Nincs vesztenivalóm” – mondta Hamilton, aki Ayrton Sennára emlékezik ezen a hétvégén a bukósisakjával.

Hamilton az eddigi kilenc próbálkozásából még nem nyert Brazíliában, és az előző két szezonban kikapott itt Rosbergtől, aki ezúttal is úgy érzi, nyeregben van.

„Felőlem eshet is az eső, nem ezen fog múlni – mondta a német. – Volt már itt esős versenyünk, és kifejezetten jól szerepeltem. A kocsi miatt nem aggódom. Miért tenném? Nem rajtam múlik, ha elromlik. Egyébként pedig teljesen megbízom a csapatban.”

Rosberg világbajnok lesz a Brazil Nagydíjon, ha…
…nyer.
…második, miközben Hamilton legfeljebb negyedik.
…harmadik, miközben Hamilton legfeljebb hatodik.
…negyedik, miközben Hamilton legfeljebb nyolcadik.
…ötödik, miközben Hamilton legfeljebb kilencedik.
…hatodik, miközben Hamilton legfeljebb tizedik.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik