F1: Alonso és Räikkönen Imolában emlékezik Sennára

Vágólapra másolva!
2014.04.29. 14:19
Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is részt vesz Imolában azon a megemlékezésen, amelyet a hét végén Ayrton Senna halálának 20. évfordulója alkalmából tartanak meg a háromszoros világbajnok tragédiájának helyszínén.

„Senna igazi példakép volt, generációja legjobbjaként irányadó volt a maiak számára is – idézte a Ferrari közleménye Alonsót. – A győzni akarása tette naggyá, a számok pedig önmagukért beszélnek. A legvégsőkig küzdött, eközben halt meg, amivel mindenkinek kivívta a tisztelet és ami miatt máig lerombolhatatlan a legendája. Nagyon kicsi voltam, amikor a baleset történt, a spanyol televízió nem közvetítette a futamokat, de már tudtam róla egyet, s mást, mert apám hatalmas rajongója volt, és az elő gokartomat olyan színűre festette, amilyen Senna F1-es autója volt.”

Alonso 12 éves volt, amikor Senna elhunyt, Räikkönen pedig 14.

„Senna halála borzasztóan szomorú volt a Formula–1 számára – idézte a Ferrari Räikkönent. – Még iskolás voltam, amikor történt, s bár nem sokra emlékszem Sennából, mert gyerek voltam, az a nap belerögzült az emlékezetembe. Nagy versenyző volt, igazi mérce azoknak, akik látták versenyezni, és utána az F1-be érkeztek."

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik