nemzetisport.hu 2018.08.24 15:10 Frissítve: 2018.08.24 15:27

F1: Alonso állítja, hatszor is megkereste őt a Red Bull

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Belga Nagydíj előtt a Sky Sportsnak azt nyilatkozta, felajánlották neki Daniel Ricciardo ülését, aki nemrégiben bejelentette távozását az istállótól. A Sky Sportsnak később azt is elárulta, hogy hatszor is megkereste a Red Bull.

„Nagyon tisztelem Fernandót, fantasztikus versenyző. Azonban mindenhol, ahová megy, kisebb káoszt okoz. Nem vagyok benne biztos, hogy túl jó lenne, ha csatlakozna a csapatunkhoz. Inkább továbbra is segítenénk a fiatalokat, ahelyett, hogy egy olyan versenyzőt szerződtetnénk, aki már közel van a karrierje végéhez" – nyilatkozta korábban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

A spanyol versenyző csütörtökön azonban elmondta, megkeresték a Red Bulltól, hogy vegye át a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét, ő viszont ezt elutasította.

„2007-ben, 2009-ben, 2011-ben, 2013-ban, ebben az évben pedig a Monacói Nagydíjon és augusztusban is volt ajánlatom a Red Bulltól. Megleptek Horner nyilatkozatai a nyáron, hogy nehéz velem dolgozni és káoszt okozok. Egyrészt sosem dolgoztak velem, másrészt meg hatszor kerestek meg az elmúlt években. És most azt mondják, hogy hűségesek a juniorprogramjukhoz. Ez nem valami fair velem szemben. Írtam Christiannak az eset után, bocsánatot kért, és remélhetőleg ezt ismételten megteszi a hétvégén” – mondta Alonso.

A Red Bull csapatfőnöke pénteken a délelőtti szabadedzés előtt reagált is a spanyol pilóta nyilatkozatára.

„Talán Franz Tost (a Toro Rosso csapatfőnöke) ajánlott neki szerződést, de mi biztosan nem kerestük meg idén. Nem illik a csapat profiljához. Szomorú, hogy elhagyja a Formula–1-et, ám a Red Bull biztosan nem ajánlott fel neki szerződést. Szóval nem értem, miért mondta ezt Fernando."

Arra a kérdésre, hogy Alonso miért utasította el a Red Bullt, a spanyol azt válaszolta, nem hisz benne, hogy a csapat képes lenne olyan autót építeni jövőre, amivel győzelmekért küzdhetne. Hiszen erre csak a Ferrari és a Mercedes képes. Ricciardo helyét végül a Toro Rosso pilótája, Pierre Gasly veszi át, akinek a jelenlegi éve az első teljes szezonja az F1-ben.

2019.05.23 11:01:04

F1 FARKAS MÁTÉ

Londonban részt vettünk Sean Bratches kereskedelmi és marketing igazgató előadásán.

2019.05.23 23:32:51

F1 RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Lauda volt talán az egyetlen, aki az F1 akkori ura, Bernie Ecclestone eszén is túljárva emeltette fel a gázsiját, mégpedig úgy, hogy skrupulus nélkül felhívta a Brabham-csapat főszponzorát és megkérdezte, őt vagy az istállót támogatná-e.

2019.05.23 14:26:32

F1 nemzetisport.hu

Vettel hátránya nyolc tized • Verstappen műszaki hiba miatt sokat vesztegelt a bokszban.

2019.05.22 19:26:20

F1 nemzetisport.hu

Az első három 72 ezreden belül zárt • A két Ferrari a negyedik és az ötödik helyen.

2019.05.21 21:11:46

F1 TÓTH ANITA

NS-VÉLEMÉNY. Milyen lenne az élet, ha mindig csak azt tennénk, ami szükséges?