F1: Alonso állítja, hatszor is megkereste őt a Red Bull

Vágólapra másolva!
2018.08.24. 15:10
Korábban beszámoltunk róla, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Belga Nagydíj előtt a Sky Sportsnak azt nyilatkozta, felajánlották neki Daniel Ricciardo ülését, aki nemrégiben bejelentette távozását az istállótól. A Sky Sportsnak később azt is elárulta, hogy hatszor is megkereste a Red Bull.

„Nagyon tisztelem Fernandót, fantasztikus versenyző. Azonban mindenhol, ahová megy, kisebb káoszt okoz. Nem vagyok benne biztos, hogy túl jó lenne, ha csatlakozna a csapatunkhoz. Inkább továbbra is segítenénk a fiatalokat, ahelyett, hogy egy olyan versenyzőt szerződtetnénk, aki már közel van a karrierje végéhez" – nyilatkozta korábban Christian Horner,a Red Bull csapatfőnöke.„Nagyon tisztelem Fernandót, fantasztikus versenyző. Azonban mindenhol, ahová megy, kisebb káoszt okoz. Nem vagyok benne biztos, hogy túl jó lenne, ha csatlakozna a csapatunkhoz. Inkább továbbra is segítenénk a fiatalokat, ahelyett, hogy egy olyan versenyzőt szerződtetnénk, aki már közel van a karrierje végéhez" – nyilatkozta korábban Christian Horner,a Red Bull csapatfőnöke.

A spanyol versenyző csütörtökön azonban elmondta, megkeresték a Red Bulltól, hogy vegye át a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét, ő viszont ezt elutasította.

„2007-ben, 2009-ben, 2011-ben, 2013-ban, ebben az évben pedig a Monacói Nagydíjon és augusztusban is volt ajánlatom a Red Bulltól. Megleptek Horner nyilatkozatai a nyáron, hogy nehéz velem dolgozni és káoszt okozok. Egyrészt sosem dolgoztak velem, másrészt meg hatszor kerestek meg az elmúlt években. És most azt mondják, hogy hűségesek a juniorprogramjukhoz. Ez nem valami fair velem szemben. Írtam Christiannak az eset után, bocsánatot kért, és remélhetőleg ezt ismételten megteszi a hétvégén” – mondta Alonso.

A Red Bull csapatfőnöke pénteken a délelőtti szabadedzés előtt reagált is a spanyol pilóta nyilatkozatára.

„Talán Franz Tost (a Toro Rosso csapatfőnöke) ajánlott neki szerződést, de mi biztosan nem kerestük meg idén. Nem illik a csapat profiljához. Szomorú, hogy elhagyja a Formula–1-et, ám a Red Bull biztosan nem ajánlott fel neki szerződést. Szóval nem értem, miért mondta ezt Fernando."

Arra a kérdésre, hogy Alonso miért utasította el a Red Bullt, a spanyol azt válaszolta, nem hisz benne, hogy a csapat képes lenne olyan autót építeni jövőre, amivel győzelmekért küzdhetne. Hiszen erre csak a Ferrari és a Mercedes képes. Ricciardo helyét végül a Toro Rosso pilótája, Pierre Gasly veszi át, akinek a jelenlegi éve az első teljes szezonja az F1-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik