F1: Alonso a nyár végéig dönt; Hamilton megérti, ha visszavonul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.01. 12:09
Fernando Alonso jövőjét már hosszú ideje találgatások övezik, és maga a spanyol is bizonytalan Formula–1-es karrierjét illetően. A McLaren versenyzőjének esetleges visszavonulásáról és a sportág igazságtalan természetéről korábbi csapattársa, Lewis Hamilton is elmondta a véleményét.

Alonso meghatározó döntés előtt áll (Fotó: AFP)
Alonso meghatározó döntés előtt áll (Fotó: AFP)
Alonso meghatározó döntés előtt áll (Fotó: AFP)

 

Fernando Alonso egyre inkább kikacsingat a Formula–1-ből, hiszen az elmúlt időszakban nem egy kategóriában próbálta ki magát, miközben a „száguldó cirkuszon” kívül mostanában sokkal több siker és elismerés éri, mint azon belül.

31. OSZTRÁK NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.839
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.579
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:04.070
időmérő edzés: 1. Bottas 1:03.130
VASÁRNAP
15.10: a verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 8., 15.10:Brit Nagydíj
Július 22., 15.10:Német Nagydíj
Július 29.,15.10:Magyar Nagydíj

A kétszeres világbajnok most teljes őszinteséggel beszélt az érzéseiről és a jövőbeni elképzeléseiről a sportágban.

„Nem tudom, hogy folytatni fogom-e az F1-ben. Ez egy olyan döntés, amit meg kell hoznom, hiszen még semmi sincs kőbe vésve. Nem akarom rossz szájízzel befejezni, ez alatt azt értem, hogy nem akarok még akkor is versenyezni, amikor úgy érzem, nem tudok már száz százalékot nyújtani” fejtette ki, és azt is elárulta, mi tarthatja a királykategóriában.

„Egészen addig maradok, amíg élvezem és hasznosnak érzem magamat, amíg valami extrát tudok hozzátenni az autóhoz vagy a csapathoz. Azt nem tudom, hogy ez csak az ideit vagy még jó pár évet felölel-e. Ha elvesztem, akkor onnantól fogva eléggé nehéz lenne folytatni, hiszen sok más eléggé vonzó kihívás vár még rám a jövőben, mint a motorsport tripla koronájának az elérése, amihez csak az Indy 500 hiányzik” – utalt arra, hogy a Monacói Nagydíj megnyerése mellett nemrég a Le Mans-i 24 óráson is győzelmet aratott, így a mesterhármashoz csak egy diadal kell még.

„Amikor lemegy a nyár és átrágtam magamat minden lehetséges opción, akkor aszerint fogok döntést hozni, hogy az a lehető legjobb legyen a csapat és a szurkolók számára.”

A spanyol karrierjéről és magáról a Formula–1 természetéről, Lewis Hamilton is megosztotta a véleményét.

„Megértem, ha visszavonul” – mondta a brit korábbi mclarenes csapattársa, Alonso jövőjéről.

„Nem foglalkozom túl sokat Fernandóval, nem gondolom, hogy a sportág igazságtalan lett volna vele, azonban az, amit magáról a Formula–1-ről gondolok, teljesen más ügy” – magyarázta, majd fel is fedte, pontosan mit is ért ezalatt.

„Úgy érzem-e, hogy a királykategória igazságtalan? Határozottan. Vannak kisebb és nagyobb csapataink, és a negyedik gárda lemaradása már majd' 2 másodperc a három élcsapat mögött."

„Még a Ferrari is jóval több pénzt tud beleölni a sportba, mint a Mercedes, sőt, még vétójoga is van, amivel semelyik másik alakulat sem rendelkezik. Ez is jól mutatja, hogy nem feltétlenül van rendben a rendszer" – emelte ki, azonban a negatív jelenkép ellenére hiszi, a jövőben változhat a helyzet.

„Nagyszerű is lehetne, és remélem, az új Concorde-szerződés majd segíteni fogja a kisebb istállókat, amelyek remek lehetőséget nyújthatnak a fiatal pilótáknak. Nem hiszem, hogy csak a jómódú fiataloknak kéne bejutnia a F1-be vagy más egyéb sportágakba, hiszen ez szinte mindenhol megfigyelhető. Jelenleg egyre több gazdag versenyző kerül be a tehetségesek helyett” – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik