F1: A „vörösök” készen állnak a világbajnoki címre – lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 14:09
null
Vettel révén tizenhat év után tudott újra nyerni a Ferrari Monacóban (Fotó: AFP)
A korábbiakhoz hasonlóan az idei Formula–1-es Monacói Nagydíj is izgalmasan alakult. Jenson Button egyfutamos visszatérése során a gumifalba repítette Pascal Wehrleint, a Ferrarit azzal gyanúsították, hogy belenyúlt a győzelemért folyó harca, így segítve Sebastian Vettelt; Lewis Hamilton pedig csak a hetedik helyen végzett, amivel huszonöt pontra nőtt hátránya a vb-pontversenyben Vettelhez képest. Így vélekedett a világsajtó a futamot követően a német győzelméről és világbajnoki esélyeiről. 

 

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport: A vörös hatalom. Seb és Schumi összekapcsolódott.
Corriere dello Sport: A „vörösök" készen állnak a világbajnoki címre.
La Repubblica: Tizenhat év után ismét a vörös zászló lobogott Monte-Carlóban.
Corriere della Sera: Immár valóság a „vörösök" álma. A Ferrari csapatnak van lelke, olasz lelke. És ezt Sebastian Vettel is átvette, a mi nyelvünkön beszél, énekel, ünnepel, és köszön: „Grazieeee ragazzi". Igaza van, ezek a fiúk nagyon jó formában vannak.
La Stampa: Mestermű.

SPANYOLORSZÁG
El País: Vettel ellopta Räikkönentől a győzelmet Monte-Carlóban. A német öt körrel később cserélt kereket, mint a finn, ezzel megnyerte a futamot. Ez volt a stratégia, bár Räikkönen versenymérnöke biztosan nem így képzelte.
Marca: Sebastian Vettel kövenként építi a várat.
El Mundo: A Ferrari bokszstratégiája biztosította a győzelmet Sebastian Vettelnek Monacóban.

AUSZTRIA
Der Standard: Vettel művészi diadala.
Kurier: Vettel véget vetett a Monaco-átoknak.
Kronen Zeitung: Sebastian Vettel 16 év után megszakította a Ferrari monacói nyeretlenségét.

SVÁJC
Blick: Kimi Räikkönen az elején kézben tartotta a Monacói Nagydíjat. Addig, amíg csapata Vettel világbajnoki címét szem előtt tartva ellene nem döntött.
Tages-Anzeiger: Vettel nyerte meg a Formula–1 klasszikus versenyét Monacóban, ezzel a Ferrari 2001 után először ünnepelhetett a hercegségben.

NÉMETORSZÁG
Bild: Vettel, Monaco fejedelme. A Ferrari-pilóta tökéletesen körözött a szűk utcákon, és idénybeli harmadik győzelmét aratta.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Vettel mester.
Stuttgarter Zeitung: Ferrari-diadal felhangokkal. Sebastian Vettel nyert, és növelte előnyét összetettben – Kimi Räikkönen frusztrált.

NAGY-BRITANNIA
The Guardian: Kimi Räikkönent csapattársa, Vettel maga mögé utasította, ezzel előnybe került a vb-címért folyó harcban Lewis Hamiltonnal szemben. Gyanús, hogy a Ferrari befolyásolta a stratégiát, hogy ez az eredmény szülessen, ez akár hidegháborúhoz is vezethet a csapaton belül.
Telegraph: Kimi Räikkönen arckifejezése olyan volt, mintha savanyú tejet ivott volna. A finn érzelemnyilvánításai alapesetben egy jégtömbéhez hasonlíthatóak, most azonban a dobogón látszott rajta a düh, miután néhány ravasz taktikai húzás után Sebastian Vettel megnyerte a Monacói Nagydíjat.
The Sun: Sebastian Vettel győzelmével növelte előnyét a pontversenyben. A német pilóta kedvező bánásmódban részesült Kimi Räikkönen rovására, utóbbinak meg kellett elégednie a második hellyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik