F1: a visszavonulás gondolata is átfutott Hamilton fejében

Vágólapra másolva!
2020.05.25. 09:24
null
Gyorsan elhessegette a befejezés lehetőségét (Fotó: AFP)
A 2020-as világbajnokság kezdetére várakozó F1-es mezőny nagy része jobb híján szimulátoros versenyekkel foglalja el magát a koronavírus-járvány idején, ám a hatszoros világbajnok, Lewis Hamilton kivételt képez. A 35 éves brit versenyző jobbára elvonulva töltötte az elmúlt időszakot, ám csapata videójában elismerte: nem feltétlenül érezte magában a motivációt a folytatáshoz.

A világjárvány miatt a Formula–1-es idény kezdetét is el kellett halasztani, így természetesen a versenyzők is kivárnak, köztük a hatszoros világbajnok és címvédő Lewis Hamilton is, aki csapata, a Mercedes által készített videó szerint az elmúlt hetekben fontolgatta a visszavonulás gondolatát kellő motiváció híján.

„Akadtak olyan reggelek, amikor ébredés után nem éreztem a motivációt az edzésekre, teljesen bizonytalan voltam, és nem éreztem, hogy miért kellene folytatni. Azt kérdeztem magamtól, hogy hová tartunk, mi lesz a következő, és folytassam-e egyáltalán a versenyzést? Egy óra múlva viszont már arra döbbentem rá, hogy tulajdonképpen imádom az egészet, miért is kellene gondolkodnom a befejezésen?!” – árulta el Hamilton, hogy mi járt a fejében az önkéntes izoláció idején.

Hamilton a továbbiakban aztán már nem a visszavonulásról beszélt, sokkal inkább arról, hogy milyen fontos számára, hogy jól érezze magát a bőrében, természetesen akkor is, amikor végre elrajtolhat az idény – a dolgok jelenlegi állása szerint július elején Ausztriában.

„Mindig azt érzem, hogy lehetek még jobb formában is, és most is ez a célom. Mentálisan az a legfontosabb, hogy mindig jól érezzem magam a bőrömben, és képes legyek arra, hogy ezt elfogadjam magammal kapcsolatban. Ha ez megvan, akkor minden oké” – fogalmazott Hamilton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik