nemzetisport.hu 2016.11.05 15:22 Frissítve: 2016.11.05 15:40

F1: A versenybírók kettős mércével mérnek – Verstappen

Max Verstappen úgy gondolja, hogy nem hoztak igazságos döntést a versenybírók, amikor a Mexikói Nagydíj leintését követően elvették a harmadik helyét, hiszen szerinte ugyanazt tette, mint Lewis Hamilton az első körben, akit azonban nem büntettek meg.

Verstappen nem érti, őt miért büntették meg, amikor ugyanazért Hamiltont nem is vizsgálták (Fotó: Action Images)

 

Sok kritika érte az utóbbi években a Formula–1 szabályalkotóit, amiért túl bonyolult szabályokat hoznak, és nem elég következetesen alkalmazzák őket. Max Verstappen – aki ennek áldozatává vált Mexikóban – szerint a jövő szezon kezdetéig át kellene gondolni a jelenlegi szabályokat, mert mostanában nem feltétlenül igazságosak a versenybírók a büntetések kiosztásánál.

„Az a baj ezekkel a szabályokkal, hogy túlbonyolítják a sportot a nézők és a versenybírók számára is – fejtette ki véleményét a Red Bull holland versenyzője. – Erre Mexikóban is láthattunk példát. Hamilton levágta az egyes kanyart, de nem büntették meg érte. Én ugyanezt tettem, amikor Vettellel csatáztam, és kaptam érte egy öt másodperces időbüntetést, ami miatt elvesztettem a harmadik helyet.”

Verstappen azért is állt értetlenül a büntetés előtt, mert szerinte ugyanazt csinálta, mint Hamilton, akinek esetét még csak nem is vizsgálta a versenyfelügyelőség.

„Nevetséges ez a helyzet. Lewisszal mindketten elrontottuk a féktávot, ráadásul ugyanabban a kanyarban. Hozzám hasonlóan ő sem szerzett ezzel előnyt. Elsőként mentem be a kanyarba, és elsőként is jöttem ki. Engem mégis megbüntettek, Lewist pedig nem. Ez arra utal, hogy a versenybírók kettős mércével mérnek” – mondta a holland.

Verstappen tisztában van vele, hogy idén már nem változik a helyzet, de bízik benne, hogy jövőre már következetesebbek lesznek a versenybírók.

„Már csak két verseny van hátra az idei szezonból, de ott lesz a téli időszak, hogy jobban megvizsgáljuk a jelenlegi szabályokat és tisztázzuk a helyzetet. A szabályok elengedhetetlenek, és én mindig is tiszteletben tartottam őket, de az nem fair, ha nem ugyanaz vonatkozik mindenkire” – jegyezte meg Verstappen.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetnek

2018.02.06 00:05:37

F1 TÓTH ANITA

ALAPVONAL. A grid girlök száműzésével veszítettek a szurkolók,veszítettek a pilóták, veszített a világbajnokság, és veszítettek maguk a lányok is. Mindezt valami álszent idealizmus miatt.

2018.01.10 14:27:07

F1 nemzetisport.hu

Bemutatók, tesztidőpontok, versenynaptár, büntetőpontok, a világbajnokok listája.

2017.12.27 20:15:57

F1 ZSOLDOS BARNA

Az istállót akkor irányító Ross Brawn könyvéből szemezgetve a legizgalmasabb kérdésekre találunk válaszokat.

2017.12.11 09:30:23

F1 ZSOLDOS BARNA

Jean Alesi, a 90-es évek egyik legnépszerűbb F1-es versenyzője és a fia Budapesten adott interjút lapunknak.

2017.11.24 12:15:41

F1 nemzetisport.hu