F1: a Renault kapcsolatba lépett Alonso menedzsmentjével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.16. 16:00
A Renault felvette a kapcsolatot Fernando Alonso menedzsmentjével, mert lát rá esélyt, hogy visszacsábítja a spanyol pilótát a 2018-as idényre.

A német Auto Bild úgy tudja, a Renault már találkozottAlonso menedzsmentjével.

„A franciák érdeklődése jelentős, az első találkozó már megtörtént, Cyril Abiteboul csapatfőnök szombat délelőtt találkozott Bahreinben Luís García Abaddal. A Renault szeretné a veteránt, aki Nico Hülkenberg csapattársa lenne 2018-ban” – írta a német szaklap.

Alonso Honda-motorja szombaton tönkrement az időmérőn, ezt követően a pilóta nagyon mérgesen beszélt a japán márka F1-es vezetőjével. Ha elhagyná a McLarent, csak topcsapatért tenné, a Ferrarihoz állítólag nincs esélye visszatérni, a Red Bull nem változtat a felállásán, míg a Mercedes kiszámíthatatlan. A Renault-nak van esélye arra, hogy ezekhez a csapatokhoz felzárkózzon, és Hülkenberg az utóbbi hetekben kifejezetten biztatóan megy a sárga-fekete autóval.

„A nyári szünetben időt szánok a gondolkodásra, és eldöntöm, hol folytassam 2018-ban. Győzni akarok, ez nem kérdés. Nem kell több ötödik vagy hatodik hely. Pályafutásom csúcsán járok, ezért csak az számít, hogy a világbajnoki címért csatázhassak” – mondta a Renault-val 2005-ben és 2006-ban világbajnokságot nyerő Alonso Bahreinben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik