F1: a Renault-főnök a Red Bull-lal való szakításról beszélt

Vágólapra másolva!
2015.07.28. 16:21
A Renault sportigazgatója gyakorlatilag elismerte, hogy a gyártó 2016 végén megszakítja az F1-es partnerkapcsolatát a Red Bull-istállóval.

„Hosszú távon tervezünk, nem rohanunk 2016-ban, a fő célunk a 2017-es idény – mondta Cyril Abiteboul, aki a Renault leendő gyári csapatának (minden bizonnyal a Lotust vásárolja vissza a vállalatot) vezetője lesz. – Nem úgy tervezünk, mint a Red Bull, amely csak néhány évet tölt a sportágban, és inkább szponzor, mintsem valós konstruktőr. Ez is bosszanthatja a Red Bullt, neki az azonnali siker is késői. Ezt is megértem, de mi nem így gondolkozunk, ezért is nehéz nekünk most a Red Bull-lal közös együttműködés.”Cyril Abiteboul, aki a Renault leendő gyári csapatának (minden bizonnyal a Lotust vásárolja vissza a vállalatot) vezetője lesz. – Nem úgy tervezünk, mint a Red Bull, amely csak néhány évet tölt a sportágban, és inkább szponzor, mintsem valós konstruktőr. Ez is bosszanthatja a Red Bullt, neki az azonnali siker is késői. Ezt is megértem, de mi nem így gondolkozunk, ezért is nehéz nekünk most a Red Bull-lal közös együttműködés.”

Abiteboul elmondta, hogy a Renault számára piaci szempontból is hátrányos a jelenlegi F1-es időszak, hiszen a csapatoktól kapott kritika rossz képet fest a gyártóról.

„A saját kezünkbe kell vennünk az irányítást, mert most nem így van. A jövőben mi irányítunk. A 2016 végéig szóló szerződéseknek eleget teszünk, de az átmeneti év is lesz egyben. Nagyon közel járunk ahhoz, hogy bejelentsük a konkrét terveinket” – mondta a sportvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik