F1: a Red Bullnál megerősítették, Horner 2017-ig marad

Vágólapra másolva!
2013.01.30. 14:21
Helmut Marko, a Formula–1-ben szereplő Red Bull-istálló sportigazgatója a Sport Bildnek elmondta, Christian Horner csapatfőnök 2017-ig náluk marad.

„2017-ig meghosszabbítottuk Horner szerződését. Tudom, hogy Maranellóban is nagyon szerették volna megszerezni, de marad nálunk” – erősítette meg Horner maradását Marko, egyúttal eloszlatva a csapatfőnök Ferrarihoz igazolásáról szóló közelmúltbeli pletykákat.

Horner 2005 óta áll a csapat élén, a Red Bull akkor vásárolta fel a Jaguar istállót, s az angliai bázisú gárda öt év alatt a Forma-1 meghatározó alakulatává vált. Az elmúlt három szezonban mind konstruktőri, mind az egyéni vb-címet a Red Bull, illetve német pilótája, Sebastian Vettel nyerte, utóbbi a Formula–1 történetének legfiatalabb háromszoros vb-győztesévé vált.

A Red Bull a tervek szerint vasárnap, Milton Keynes-i bázisán mutatja be idei versenyautóját, amelyet a spanyolországi Jerezben jövő keddtől sorra kerülő hivatalos teszten már kipróbálhat a két pilóta, Vettel és az ausztrál Mark Webber is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik