nemzetisport.hu 2019.04.16 10:38 Frissítve: 2019.04.16 11:02

F1: a Red Bullnál már nem elvárás a futamgyőzelem

Gyorsan átfogalmazódtak az elvárások a Red Bullnál: míg a 2019-es Formula–1-es idény előtt öt futamgyőzelemről beszélt Helmut Marko, három versenyhétvégét követően már nem a diadal, sokkal inkább a hátrány csökkentése a cél. Ebben segíthet a Honda továbbfejlesztett erőforrása is, ami holland sajtóértesülések szerint a soron következő Azeri Nagydíjon debütálhat.

A „vörös bikáknál" már a hátrány csökkentése a cél (Fotó: AFP)

 

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az idény kezdete előtt úgy fogalmazott, legalább öt győzelmet fognak szerezni a 2019-es kiírásban. Bár a csapat dobogós helyezéssel indította az évet, gyorsan átfogalmazódtak az elvárások. Erről a csapatfőnök, Christian Horner beszélt a Kínai Nagydíjat követően.

„Mindannyian tudjuk, hogy Helmut kissé optimista, az igazság azonban az, hogy egyáltalán nincs konkrét elvárásunk a győzelmek számát illetően. A mi célunk az, hogy csökkentsük a hátrányunkat” – jelentette ki.

Az elvárások átfogalmazásához leginkább az vezetett, hogy a Red Bull beismerte, van gond az autójukkal, méghozzá aerodinamikai szempontból. Bár a bahreini tesztet követően valamelyest javult a helyzet, és Kínában előrelépett az osztrák gárda, még mindig nagy a hátránya a Mercedes és a Ferrari mögött.

„Jelenleg legfeljebb a pontszerzésért küzdhetünk” – ismerte el Max Verstappen is a Ziggo Sportnak.

Az előrelépést holland sajtóértesülések szerint a Honda továbbfejlesztett erőforrása is elősegítheti, ami a korábbi várakozásokkal ellentétben már Azerbajdzsánban debütálhat.

„Remek hír a Hondától, hogy Azerbajdzsánban plusz húsz lóerő áll a rendelkezésünkre” – nyilatkozta Marko, aki azt is hozzátette, előzetesen csak a hatodik Grand Prix-ra, vagyis Monacóra várták a fejlesztéseket. Verstappen eközben azt is elárulta, hogy a kocsira is érkeznek újítások.

„Egyszerűen nincs meg a sebességünk. Azonban hosszú még az idény, és ahogyan érkeznek a frissítések, reméljük, egyre inkább részt vehetünk a küzdelemben. Azerbajdzsánban például az erőforrás és az autó terén is várhatók fejlesztések, a nagyobb előrelépésre azonban egy kicsit még várnunk kell" – magyarázta az egyéni vb-összetett harmadik helyén álló holland.

2019.12.06 10:54:58

F1 H. Á.

Bemutatók, tesztidőpontok, versenynaptár, büntetőpontok, a világbajnokok listája.

2019.12.01 21:52:51

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Összességében a Ferrari okolható a feledhető évadért.

2019.12.01 09:32:36

F1 HORVÁTH LILIÁNA (Budapest), ZSOLDOS BARNA (Abu-Dzabi)

A brit magabiztosan nyert Verstappen és Leclerc előtt • Bottas az utolsó helyről lett a negyedik.

2019.11.29 18:20:29

F1 FARKAS MÁTÉ

Az M4 Sport szakkommentátora szerint Verstappen több tekintetben még Hamiltonnál is jobb.

2019.11.30 12:32:53

F1 BÖRZÖLI BERNADETT (Budapest), ZSOLDOS BARNA (Abu-Dzabi)

Többen, köztük Leclerc nem ért fel az utolsó gyors körére • Hamilton mellől Verstappen rajtolhat.