F1: A Red Bullnak is jól jön a szabálymódosítás - Prost

Vágólapra másolva!
2013.11.07. 13:06
A négyszeres Formula–1-es világbajnok Alain Prost szerint nagyon jókor jön a Red Bull-istálló számára az átfogó szabálymódosítás, így ugyanis el tudja kerülni az esetleges fásultságot.

Prost nem azt vitatja, hogy a Red Bulla jelenlegi szabályok megtartásával elveszítené éllovas szerepét, hanem azt, hogy sikerülne megtartani azt a motivációt, amelynek köszönhetően zsinórban négy egyéni és konstruktőr-vb-címet szerzett. Jövőre viszont a 2.4 literes szívómotorok helyére jönnek az 1.6 literes turbók, és az autók is jelentősen átalakulnak. Miközben sokak szerint ez a lehető legjobb esély a riválisoknak arra, hogy legyőzzék a Red Bullt, Prost másképpen gondolkozik.

„Bizonyos szempontból szerencsés Sebastian Vettel és a csapata a szabálymódosításokkal. Ez ugyanis olyan kihívás lesz számukra, amelybe szívesen vetik bele magukat az újdonság varázsa miatt – mondta Prost. – Adrian Newey bizonyára örül neki, hogy új csontot rághat, hogy vadonatúj célokat tűzhet ki maga és tervező csapata elé. Ha Vettel a következő szezonban is bajnok lesz, az felér egy akkora bravúrral, mintha másik csapathoz szerződött volna, és azzal nyerne világbajnokságot. És ezzel nagyon felértékelődne azok szemében is, akik esetleg még most sem ismerik el."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik