F1: a Red Bull szívatja a Mercedest az Osztrák GP előtt

Vágólapra másolva!
2014.06.08. 18:50
A Red Bull a jelek szerint mindent megtesz azért, hogy megnehezítse riválisa, a Mercedes-istálló Osztrák Nagydíját a saját pályáján, a Red Bull Ringen. A 2014-es szezont uraló csapattal szemben gyakorlati és lélektani hadviselés is indult a háttérben.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa megvásárolta azt a hotelt a zeltwegi pálya közelében, amelybe a Mercedes-istálló az Osztrák Nagydíj hétvégéjére szobákat foglalt. A Bild azt írta, hogy a Mercedes vezetősége az adásvételről tudomást szerezve azonnal visszamondta a foglalást, és másik szállodát keresett. Azt már korábban tudni lehetett, hogy Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa megvásárolta azt a hotelt a zeltwegi pálya közelében, amelybe a Mercedes-istálló az Osztrák Nagydíj hétvégéjére szobákat foglalt. A Bild azt írta, hogy a Mercedes vezetősége az adásvételről tudomást szerezve azonnal visszamondta a foglalást, és másik szállodát keresett.

Ám Toto Wolff, a Mercedes – osztrák – sportigazgatója Montrealban más verziót árult el.

„Nem mondtuk le a foglalást, kitettek minket a hotelből. Mivel már nincs sok idő, és minden szálloda szobái foglaltak, kénytelenek voltunk Grazban szállást keresni, így minden nap kétszer hetven kilométert kell autózniuk a szerelőinknek, akik rengeteget dolgoznak a pályán, és eleve keveset pihennek a versenyhétvégéken” – mondta Wolff.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Red Bull Ringen az eddig Niki Lauda-kanyarként ismert 4-es hajlatot átnevezték, és a Mercedes F1-es csapatának osztrák elöljárója helyett a Red Bull autóin is látható Rauch üdítőital nevét viseli az ív.

Az Osztrák Nagydíjat június 22-én rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik