F1: a Red Bull a hónap végén nagy bejelentést tesz

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 13:09
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója kijelentette: a június végi Osztrák Nagydíjig megszületik a döntés arról, melyik motorszállítóval folytatja az istálló. Sőt, akár azt is megtudhatjuk, milyen pilótapárossal indul jövőre a Red Bull.

Hosszú ideje megy a találgatás, hogy milyen erőforrással folytatja 2019-től a Red Bull. Az osztrák istállónál már korábban is voltak kísérletek a beszállítóváltásra, ám a mai napig a Renault látja el motorral az alakulatot – még ha a nevéből (Red Bull-TAG Heuer) ez már nem is látszik.milyen erőforrással folytatja 2019-től a Red Bull. Az osztrák istállónál már korábban is voltak kísérletek a beszállítóváltásra, ám a mai napig a Renault látja el motorral az alakulatot – még ha a nevéből (Red Bull-TAG Heuer) ez már nem is látszik.

Az idei szezontól viszont a fiókcsapat Toro Rosso Honda-erőforrásra váltott, így már az idény előtt felvetődött, hogy amennyiben sikeres lesz ez a váltás, a Red Bull is lecserélheti jelenlegi beszállítóját. Helmut Marko, az istálló tanácsadója nemrégiben elárulta, hogy már nem kell sokat várni arra, hogy kiderüljön, kivel folytatják.

„Tárgyalásokat folytatunk a témában. Az a tervünk, hogy az Osztrák Nagydíjig döntünk a motorszállító kérdéséről, és ha lehetséges, akkor a versenyzőkéről is. Biztos vagyok benne, hogy Ausztriában már meglesz a döntés, hiszen nincs sok alternatívánk” – mondta Marko.

Az Osztrák Nagydíjat június 29. és július 1. között rendezik, vagyis néhány héten belül fény derülhet arra, mi lesz a Red Bull és a Renault kapcsolatából, valamint fény derülhet akár Daniel Ricciardo jövőjére is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik