F1: A Pirelli több rossz döntést hozott idén - Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 09:27
Fernando Alonso, a Ferrari pilótája élesen kritizálta a Pirellit a Brit Nagydíjon történt defektek miatt, s elmondta, esze ágában sincs részt venni a júliusi teszteken. A spanyol azért bízik benne, hogy a Pirelli megtalálta a jó megoldást, és nem lesz több veszély.

„Nyilvánvaló, hogy a Pirellitöbbször is rossz döntést hozott idén. Veszélyesek voltak a gumik, amelyeken módosítottak Bahreinben, de aztán kiderült, hogy fennmaradt, sőt fokozódott a veszélyforrás. Remélem, lesz még olyan ebben az évben, hogy három egymást követő versenyen ugyanazt a gumikonstrukciót használjuk" – mondta Alonso a Nürburgringen.

„Jelenleg sajnos nem az a fő kérdés, hogy az autók milyen gyorsak egymáshoz viszonyítva, hanem hogy a pilóták a verseny éjszakáján a saját ágyukban alhatnak-e. Silverstone-ban Pérez defektjénél hatalmas mázlim volt, a fémdarabokkal vegyült gumicafatok, amelyek ekkora sebességnél kicsi bombáknak számítanak, elkerülték a bukósisakomat" – fogalmazott a spanyol, hozzátéve, ha rajta múlik, nem vesz részt a Pirelli tesztjén.

„Nem vagyok gumitesztelő pilóta, csak akkor megyek, ha a Ferrari felszólít rá" – mondta Alonso, aki bízik benne, hogy a Pirelli megtalálta a jó megoldást, és nem lesz több veszélyes futam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik