F1: a Pirelli nem érti Vettel kanadai kritikáját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 13:20
A Formula–1-es csapatoknak gumikat szállító Pirelli vállalat sportigazgatója kiakadt, amiért Sebastian Vettel a Kanadai GP megnyerése után is azzal foglalkozott, hogy ő és a Red Bull-istálló korábban jogosan kritizálták az olasz céget.

Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója úgy érezte, most, hogy mindenki gond nélkül végigment egy futamon, elmaradnak a bírálatok. Rosszul gondolta.

„Bebizonyítottuk, hogy jogosak voltak a kritikáink a Pirelliről. Mi nem a teljesítményünk, hanem a biztonságunk miatt kritizáltuk a Pirellit. Mások is így gondolják, csak éppen vagy nem figyel rájuk senki, vagy úgy érzik, hogy előnyük van másokkal szemben” – mondta Vettel a montreali verseny megnyerése után, arra utalva, hogy amikor nem éri olyan hatás a gumikat, hogy gyorsan elkopjanak, a Red Bull a leggyorsabb a mezőnyben.

„A Red Bull már a Kanadai Nagydíj előtt is vezette a vb-pontversenyt, itt is erősek volt, ezért nem is értem a kritikát. Gyors az autójuk, vezetnek, miért panaszkodnak? Mindenki más megtehetné, de csak a Red Bull szövegel, amivel sokkal többet árt, mint segít" – fogalmazott Hembery, aki korábban nemegyszer elmondta, hogy ha nem lennének agresszív, gyorsan kopó gumijai a Pirellinek, a Red Bull versenyről versenyre könnyed győzelmeket aratna – mint vasárnap Kanadában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik