nemzetisport.hu 2014.06.22.

F1: a pilótáknak nem tetszik a safety car utáni álló rajt ötlete

A Formula–1-es pilóták szerint jobb, ha csak ötlet marad a biztonsági autós szakaszok utáni álló rajt, és nem vezetik be a sportág szabályzatába.

Az új szabályok megalkotásáért felelős testület a héten találta ki, hogy a biztonsági autós szakaszok befejeztével, miután a safety car a boxba hajt, ne repülő rajttal folytassa a száguldást a mezőny, hanem álljon fel a rajtrácsra, és a piros lámpák kialvása után induljon újra.

„Ezt tényleg előterjesztették? Ez nagyon extrém ötletnek tűnik – mondta Nico Rosberg. – Értem én, hogy a nézők számára a rajt a legizgalmasabb, de ez már túlzás, és remélem, nem vezetik be, ezzel már tényleg átlépnénk egy bizonyos határt.”

„Most, ha tíz másodperccel vezetsz a versenyben, és bejön a biztonsági autó, elveszíted az előnyödet, de legalább az élen maradsz – mondta Daniel Ricciardo. – Ha leállítanak minket, hogy álló rajt legyen, nagy az esély arra, hogy valaki rosszul rajtol, nem is feltétlenül a saját hibájából, és az első helyről hirtelen a negyediken találja magát. Túl nagy kiszúrás ez azzal, aki addig nagy nehezen az élre tör, és felépíti az előnyét.”

„Nem tetszik az ötlet, ha valaki hatvan körön át azon dolgozik, hogy az élre kerüljön, és egy ilyen álló rajt miatt az utolsó körökben visszaesik, ez egyáltalán nem természetes” – mondta Romain Grosjean.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

Ajánlott cikkek

2015.06.28 17:52:13

F1 Szűcs András

INTERJÚ. A Ferrari klasszis német pilótája elárulta, munkájának mi a legjobb és legrosszabb része.

2015.06.22 09:53:06

F1 nemzetisport.hu

Rosberg tökéletesen szúrt vissza egy képpel; a Mercedes trollkodott; Alonso és a szelfi. F1-legek.

2015.06.21 17:38:18

F1 nemzetisport.hu

Rosberg: Minden tavalyi hibámat kijavítottam • Alonso aggódott Räikkönen testi épsége miatt.

2015.06.21 13:00:07

F1 nemzetisport.hu

Räikkönen és Alonso csúnya balesettel nyitott • Egy elrontott kerékcsere vette el Vettel 3. helyét.