F1: a pillanat, amikor Hamilton már nem magát sajnálta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.03. 10:28
Lewis Hamilton úgy érzi, nincs minden veszve a Malajziai Nagydíjon történt motorhibája után. Azt is elárulta, hogy az önsajnálat addig tartott Sepangban, amíg meg nem látta a szerelőit a garázsban.

„Nem ez karrierem mélypontja, voltam ennél rosszabb helyzetben is. Vasárnap az önsajnálat addig a pillanatig tartott, amíg meg nem láttam a szerelőimet a garázsban könnyel a szemükben – mondta Hamilton. – Kétségtelen, hogy a műszaki hibák terén tehetetlen vagyok, csak reménykedni tudok benne, hogy nem lesz több ilyen gond. Azt teszem, amit a csapat kér tőlem. Két motorom maradt, ha azt mondják, hogy az kell a hátralévő öt verseny teljesítéséhez, hogy szabadedzéseket hagyjak ki, kihagyom a szabadedzéseket.” Hamilton. – Kétségtelen, hogy a műszaki hibák terén tehetetlen vagyok, csak reménykedni tudok benne, hogy nem lesz több ilyen gond. Azt teszem, amit a csapat kér tőlem. Két motorom maradt, ha azt mondják, hogy az kell a hátralévő öt verseny teljesítéséhez, hogy szabadedzéseket hagyjak ki, kihagyom a szabadedzéseket.”

Hamilton nyomatékosította. hogy nem hibáztatja csapatát, csak éppen úgy érzi, hogy nem a saját kezében van a sorsa.

„Imádok ennél a csapatnál versenyezni, nélküle nem nyertem volna meg a legutóbbi két világbajnokságot. Egyértelmű, hogy szenvedek ebben az idényben, de úgy fogom fel, hogy ez az akaratom, a lelkem erőpróbája. Próbára tesz a sors, mennyire tudok küzdeni. Ez nem arról szól, hogy buksz el, hanem arról, hogy miképpen állsz talpra” – mondta Hamilton.

„Láttam a szerelőim szemében a könnyet, ezt a csatát velük együtt kell megvívnom. Egyáltalán nem veszett el a remény, ha úgy küzdünk, mint Sepangban, nem lefutott a világbajnokság” – mondta Hamilton.

Toto Wolff csapatfőnök szerint jogosan vonta kérdőre a Mercedest Hamilton.

„Rémesen érzem magam Lewis és a csapat miatt. Ha vezetsz egy versenyt, és útban vagy a pontverseny első helye felé, és így kiesel, jogod van ilyeneket mondani, ha mikrofont tolnak az orrod elé. Teljesen érthető, hogy így érez. A legrosszabb, hogy erre nincs magyarázat, ostoba a helyzet, túl kell tennie magát a történteken” – mondta Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik