F1: a Mercedes Verstappennél is nagyobb ígéretre lelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 16:36
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy érzi, Lance Stroll, a Williams 17 éves kanadai tartalék pilótája még talán Max Verstappennél is nagyobb ígéret.

Stroll a Ferrari pilótaakadémiájához tartozott, amelyet elhagyva írt alá a Williamshez. Bár Strollt sokan szkeptikusan figyelték, mert apja, Lawrence Stroll milliárdos, a Tommy Hilfiger egyik befektetője, és azt feltételezték, hogy Lance csupán „apuci" pénzének köszönheti, hogy az F3-ban versenyezhet. Ám sokat mond, hogy Luca Baldisseri, a Ferrari F1-es csapatának korábbi sportigazgatója Stroll távozása után lemondott tisztségéről, és a kanadai személyi menedzsereként a versenyzővel tartott.

„Az emberek fel sem fogják, milyen jó pilóta Lance. Nem azért vezeti az F3-as bajnokságot, mert gazdag az apja. Ausztriában elképesztően versenyzett, és amikor beszéltünk, megdöbbentett, mennyire érett – mondta Wolff. – Max Verstappen is nagyszerű az autóban, de ha kiszáll belőle, igazi tini. Lance viszont olyan benyomást kelt, mintha már 35 éves lenne. Ezenkívül nagyon átlátja, mi kell a sikerhez, keményen dolgozik érte. Biztos vagyok benne, hogy ő lesz a következő kanadai az F1-ben. Hiba lenne egyből egy Mercedesbe vagy Ferrariba ültetni, de nem is kell kapkodnia, az idő az ő oldalán áll."

Wolff hozzáfűzte, Alex Wurz, aki Stroll csapattársa volt a daytonai 24 óráson, csupa jót mesélt a tinédzserről, ami csak megerősítette abban, hogy szem előtt kell tartani a kanadait.

Stroll tehát Valtteri Bottas nyomdokába léphet, azaz a Williams következő versenyzője lehet, aki a csapat tartalék sorából kerül fel az egyik versenyzői ülésbe. Akár már 2017-ben, 18 évesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik