F1: a Mercedes is továbbfejlesztett motorral készül Kanadára

Vágólapra másolva!
2018.06.06. 15:58
null
Az elmúlt években Hamilton és a Mercedes legyőzhetetlen volt Kanadában (Fotó: AFP)
Az egyik meghatározó pontjához érkezik a 2018-as Formula–1-es szezon, hiszen Kanadára a legtöbb motorgyártó továbbfejlesztett erőforrással készül. A Hondát és a Renault-t követően most a Mercedes is megerősítette, hogy új motorral vág neki a montreali hétvégének.

 

Adott versenyző az idei szezontól kezdve bizonyos motorkomponensekből hármat (V6-os belső égésű motor, turbó, hőenergia-átalakító), míg a többiből kettőt (mozgásienergia-átalakító, energiatároló, elektromos vezérlő) használhat fel a a 21 versenyhétvége alatt, vagyis az eddigieknél is fontosabb szerepet játszik a megbízhatóság.

49. KANADAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
16.00–17.30: 1. szabadedzés
20.00–21.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00–21.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
20.10: a verseny (70 kör, 305.270 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 24.,16.10: Francia Nagydíj
Július 1., 15.10: Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10: Brit Nagydíj

Az idény hetedik állomása, a hosszú egyenesekkel tűzdelt és nagy igénybevételt követelő Kanada tökéletes alkalmat szolgál a frissített erőforrások bevetésére, főleg, hogy Ausztráliához hasonlóan itt is három DRS-zóna áll a pilóták rendelkezésére.

A Honda és a Renault már korábban megerősítette, hogy újításokkal készül, míg legutóbb a Mercedes fedte fel, hogy friss hajtóegységeket vet be a szezon egyharmadához érkezve, azonban az előzetes várakozások szerint a Ferrari sem marad fejlesztés nélkül.

„Hat verseny után kijelentjük, hogy sokkal jobb pozícióban vagyunk az egyéni és a konstruktőri bajnokságban is, mint tizenkét hónappal ezelőtt. Ennek ellenére tudjuk, hogy a Ferrarival és a Red Bull-lal folytatott küzdelem folyamatosan élesedik, így nincs idő a pihenésre. Arra számítunk, hogy a legtöbb csapat, köztük az összes Mercedes-motort használó gárda mostanra időzíti a második erőforrásának a bevetését, ezért a célunk, hogy még nagyobb teljesítményt érjünk el a lehetelő legrövidebb időtartam alatt” – jelentette ki Toto Wolff, majd kitért a hétvégi esélyekre is.

„Mint eddig az egész szezonban, most is rendkívül szoros csatára van kilátás. Monaco a kármentésről szólt számunkra, hiszen úgy érkeztünk meg oda, hogy a miénk lesz a harmadik leggyorsabb autó, és így is lett. Montrealban azonban jól teljesítettünk az utóbbi években, és az sem mellékes, hogy ez Lewis egyik legjobb pályája – utalt a csapatvezető arra, hogy a vb-éllovas Lewis Hamilton Kanadában hét célba érkezésből hat diadalt aratott, miközben az elmúlt három kiírásban a kvalifikáción és a versenyen sem talált legyőzőre.

Hiába azonban a múlt kimagasló eredményei, a Mercedes számára mégis aggodalomra adhat okot az először Monacóban bevetett hiperlágy keverék, ami Kanadában is szerephez jut.

„Biztosra kell mennünk, hogy mindegyik keverékből ki tudjuk hozni a maximumot, beleértve a hiperlágyat is, ha az élen akarunk lenni a hétvégén. Montreal emellett mindig tartogat izgalmakat, mivel egészen könnyű előzni, a tempó nagy, és az autókkal is a határon táncolunk. Ha hibázunk, akkor a betonfalak keményen büntetnek. A versenyzőknek elég magabiztosnak kell lenniük ahhoz, hogy az időmérőn kihasználják a pálya minden egyes milliméterét, hiszen a rövid körön minden másodperctöredék döntő fontosságú lehet.

A német istálló óvatosságát az is jól mutatja, hogy a teljes mezőnyből versenyzőik kérték a legkevesebb rózsaszín jelzésű gumit.

Pirelli Motorsport on Twitter

We haven't even unpacked from the #MonacoGP and it's already time to pack our bags for Montreal! Here are the #Fit4F1 sets we're bringing with us to the #CanadianGP! More on: https://t.co/yJxO8NgkiY

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik