F1: a McLarenen kívül senkinek sem kell a Honda motorja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 16:48
A Honda motorsportfőnöke, Haszegava Juszuke szeretné, ha a japán motorgyártó a McLarenen kívül rövidesen más csapatnak is szállítana erőforrást, de tisztában van azzal, hogy egyelőre nincsenek olyan szinten, hogy bármelyik csapat is szívesen vásárolna tőlük motort.

A Honda a 2015-ös szezonra tért vissza motorszállítóként a Formula–1-be és kezdett újra együttműködésbe a McLarennel. Akkor kizárták annak a lehetőségét, hogy rövid időn belül más csapatnak is ők szállítsák a motort, de Haszegava szerint lassan készen állnak erre is.

A BRIT NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
11.00–12.30: 1. szabadedzés
15.00–16.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00–15.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
14.00: a verseny rajtja

„Ami a technikát illeti, jó, ha van egy másik csapatunk, mert így több lehetőségünk van tesztelni a motort – nyilatkozta a japán szakember. – Nyilván ez kicsit többe kerül, de örülnék, ha lehetőségünk nyílna együttműködni még egy csapattal. Jelen pillanatban azonban még nem vagyunk elég erősek, így nincs olyan csapat, amely Honda-motort szeretne."

Motivációból és kitűzött célokból nincs hiány a japánoknál, azonban azt még nem tudják, hogyan érjék el ezeket néhány futamon belül.

„Az a célunk, hogy fél másodperccel csökkentsük a lemaradásunkat, de abban nem vagyok biztos, hogy ez elérhető. Még nem döntöttük el, hogy drasztikus változásra szánjuk-e el magunkat, vagy lassan haladjunk a jó irányba. Jelenleg ezt kutatjuk, talán augusztusra döntünk" – mondta Haszegava.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik