F1: a McLaren újra összeáll a Mercedesszel – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.09.28. 09:50
null
A McLaren a Mercedesszel térne vissza az élmezőnybe (Fotó: AFP)
A McLaren és a Renault a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy nem hosszabbítják meg a 2020 végén lejáró szerződésüket. A wokingiak pedig azt is felfedték, hogy a 2021-es F1-es idénytől újra a Mercedes erőforrásait fogják használni.

 

Az Orosz Nagydíj pénteki napján kezdett még inkább felerősödni a híresztelés, miszerint a McLaren újra összeállhat a Mercedesszel. Egy nappal később pedig a wokingiak bejelentették, nem újítják meg a Renault-val a 2020 végén lejáró szerződésüket, így 2021-ben már nem a francia motorgyártó erőforrásait építik az autóikba.

Nem sokkal a közlemény után a McLaren azt is tudatta, mely motorgyártóval kezd együttműködésbe,és a korábbi pletykák beigazolódtak: a wokingiak újra a Mercedes hajtóegységeit fogják használni legalább 2024-ig.

„Ez egy nagyon fontos lépés a hosszú távú terveinket tekintve, hogy újra visszatérjünk a sikerekhez. A Mercedes számít a mércének motorgyártóként és csapatként is, így természetes volt, hogy velük szeretnénk együttműködésbe kezdeni. Ez a bejelentés tükrözi a részvényeseink bizalmát, és egy fontos üzenetet közvetít a befektetőink, a csapatunk, a partnereink és a szurkolóink felé, méghozzá azt, hogy elkötelezettek vagyunk amellett, hogy visszatérjünk a mezőny élére" – jelentette ki Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója.

A wokingiak eddig összesen 351 nagydíjon szálltak harcba Mercedes-motorral, amely időszak alatt 78 győzelmet arattak, és a legutóbbi egyéni, illetve konstruktőri címüket is a német motorgyártó partnereként ünnepelhették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik