F1: a Honda már a hét végén a Ferrari szintjére érne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.17. 13:16
A Formula–1-es McLaren-istállónak motort szállító Honda szerint a Belga Nagydíjon bevetendő új erőforrása már a Ferrari hajtóművével is felveheti a versenyt.

A japán vállalat a Magyar Nagydíjon elért dupla pontszerzés után nagyon bizakodó, a hét végi Belga Nagydíjra olyan motorral érkezik, amelynek elkészítéséhez újabb fejlesztési zsetonokat használ el.

„A Belga Nagydíjon az idei utolsó verziót vetjük be, a következő versenyen még némi mellékes módosítások várhatóak. A motor fantázianeve Mk 3, amelynek teljesítménye nagyjából megegyezik a Ferrariéval. Nagy lépés ez – mondta Arai Jaszuhisza, a Honda F1-es programjának vezetője, aki elmondta, már a jövő évi motoron dolgozik a műszaki stáb. – Az Mk 4-es a terveink szerint a Mercedes motorjának a szintjén lesz.”

Arai elmondta, a Honda motorja már most erősebb, mint a Renault-é, csak éppen a Red Bull azért végzett mindkét autójával a dobogón, mert az autója sokkal jobb. A Honda-motor sok meghibásodása miatt a McLaren kevés időt tölthetett teszteléssel, ezért a csapatnak idő kell ahhoz, hogy javítson a kocsin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik