F1: A Honda fogja eldönteni Hamilton és Verstappen harcát – Webber

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 10:04
null
Verstappen és Hamilton harcát hozza a 2020-as idény? (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Mark Webber Lewis Hamilton és Max Verstappen csatáját várja a 2020-as csonka idényben, s szerinte kettejük párharca leginkább a motorokon fog múlni.

 

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerpihenőt követően július 5-én veszi kezdetét a 2020-as idény, s a mezőny sorozatban három hétvégén is összecsap, ebből kétszer Spielbergben. Az esélytaglalás már elkezdődött, s a legtöbb szakértő, köztük a Mercedes technikai igazgatója, James Allison, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, az „ezüstnyilak" finn pilótája, Valtteri Bottas, illetve Marc Surer is úgy véli, hogy a 2014 óta domináló Mercedes, illetve a tavaly javuló formát mutató Red Bull között dőlhet el a bajnoki cím sorsa.

Ezt a véleményt osztja a korábbi F1-es versenyző Mark Webber is, aki hiába tartja Lewis Hamiltont a favoritnak, tudja, hogy az előző két évben Ausztriában győzedelmeskedő Max Verstappen meg is szorongathatja a britet, ha a Honda is képes tartani a tempót riválisával.

Hamilton és Verstappen között fog eldőlni. Jelenleg nem látom, hogy másnak lenne bármi esélye. A Ferrari nincs azon a szinten, és Verstappenen kívül nincs más olyan versenyző, aki képes lenne harcba szállni Hamiltonnal. Én bízom a Red Bullban, az aerodinamikájában és abban, ahogy csapatként működik. Szóval ez leginkább azon fog múlni, a Honda képes lesz-e felnőni a Mercedes szintjére egy egész idényen keresztül. Valószínűleg a Mercedes erőforrása még mindig erősebb, így több leszorítóereje lehet, ami megkönnyíti a versenyzők életét" – magyarázta az ausztrál a Ziggo Sportnak adott nyilatkozatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik