HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.02.26 15:59 Frissítve: 2017.02.26 18:27

F1: a Haas is bemutatta új négykerekűjét – fotók

A Haas-istálló bemutatta második Formula–1-es autóját, az idei szezonra tervezett VF-17-et.

HIRDETÉS

 

Itt az új Haas!

 

A Haas-Ferrari volt a tavalyi szezon egyetlen újonc csapata, de a bemutatkozás sokkal jobban sikerült, mint arra előzetesen számítottak, hiszen Romain Grosjeant a hatodik helyen intették le az Ausztrál Nagydíjon, a következő versenyen, Bahreinben pedig az ötödik lett. A francia pilóta csapattársa tavaly Esteban Gutiérrez volt, de míg Grosjean – főleg a szezon első felében – teljesített néhány igen erős futamot, Gutiérrez jóval pechesebb volt; nemcsak technikai hiba hátráltatta többször, összesen öt alkalommal végzett a 11. helyen, amivel éppen lemaradt a pontszerzésről. Az idényt pont nélkül zárta, így a Haas mind a 29 egységét Grosjean szerezte, amivel az amerikai istálló a konstruktőri bajnokság nyolcadik helyén végzett.

A 2016-os szezon elején tehát erőn felül teljesített a Haas, később azonban visszaesett a teljesítménye, de Grosjean így is szerzett értékes pontokat még Oroszországban, Ausztriában és Austinban is.

A Haasnál még a szezon vége előtt bejelentették, hogy a Renault-nál versenyző Kevin Magnussen kétéves szerződést írt alá az istállónál, és mint később kiderült, Esteban Gutiérrezt váltotta a csapatnál. Magnussennek ez lesz a harmadik szezonja a Formula–1-ben – egyben pedig a harmadik csapat, ahol szerencsét próbál.

Akárcsak nem sokkal előtte a Red Bull, a Haas is hivatalos honlapján mutatta be 2017-es versenygépét – igaz, egy nappal korábban felkerültek már az internetre kémfotók az új autóról. A csapatnak mellesleg idén nehezebb dolga volt az autó tervezésekor, hiszen míg tavaly sokat segített neki a Ferrari, ezúttal már egyedül kellett boldogulnia. Tavaly mellesleg sokat szenvedett a fékekkel, és év közben márkát is váltott, ezért idén mindkét korábban használt márka alkatrészeivel tesztel, mielőtt eldöntené, hogy melyiket fogja használni a 2017-es szezonban.

Ami idei négykerekű festését illeti, más lett a 2016-oshoz képest, sokkal sötétebb lett, és a fehér és a világosszürke szín helyett inkább a sötétszürke dominál rajta. A VF-17-es elnevezésű autón természetesen megfigyelhetők a többi kocsin is fellelhető ez évi jellegzetességek, mint a nyúlvánnyal ellátott orrkúp vagy a cápauszony. Utóbbi festése pedig kimondottan vagány lett.

„A pedálok ugyanolyanok, de minden más nagyon eltérő a tavalyi autónkhoz képest – mondta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – Esztétikailag az idei autó külseje sokkal agresszívabb lett, és aerodinamikailag is kifinomultabb. Mindent, amit az első kocsink kapcsán megtanultunk, felhasználtunk az új járgány tervezésekor."

Romain Grosjean tegnap már vezette is a VF-17-est, de a jövő heti teszten először csapattársa, Kevin Magnussen viheti pályára az új versenygépet.

 

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.20 13:48:02

F1 nemzetisport.hu

A holland mégsem lehet nyugodt, gondok adódhatnak a Red Bull-lal • Vettel ultralágyon is negyedik.

2018.07.20 09:44:41

F1 nemzetisport.hu

Az ausztrál azonban biztosan büntetést kap • Vettel lágyon a negyedik, fejlesztések a Ferrarinál.

2018.07.08 12:41:00

F1 nemzetisport.hu

Hamilton a rajtnál visszaesett a mezőny végére, de végül a második lett Räikkönen előtt.

2018.07.07 13:52:09

F1 nemzetisport.hu

A brit egyeduralkodóvá vált hazai pályán • Stroll miatt már az első szakaszban lengett a piros zászló.

2018.07.07 09:52:56

F1 nemzetisport.hu

Mindkét Sauber az első tízesben • Räikkönen elválasztotta a két Mercedest • Vettel a negyedik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS