F1: a Ferrari keveset, a Renault még rengeteget fejleszthet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 14:41
Az FIA nyilvánosságra hozta, hány fejlesztési egységet használtak fel az F1-es motorgyártók a 2015-ös szezon zárása óta. A Ferrari a 2016-os kvótájának közel háromnegyedét felélte, míg a Renault még a 32 fejlesztési zseton negyedét sem használta ki.

A Mercedes, a Ferrari, a Honda és a Renault is 32 egységethasználhat fel, s az előző idénnyel ellentétben nincs megszabva, hogy az 1.6-os turbómotoros hibrid rendszer mely részeit alakítják át a gyártók.

A Ferrari a 32 zsetonból 23-at használt az Ausztrál Nagydíjon bevetendő motorokhoz, a Mercedes 19-et, a Honda 18-at, míg a Renault csak hetet.

Ez azt jelenti, hogy a szezon hátralévő időszakára a Ferrarinak 9, a Mercedesnek 13, a Hondának 14, a Renault-nak 25 maradt. A francia gyártó a kevés fejlesztés ellenére fél másodpercet hozott a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest az előző szezon vége óta.

Mivel az idén húsznál több verseny lesz, az FIA a tavalyi négy helyett öt hajtóművet engedélyez pilótánként a teljes szezonban. Ez azt jelenti, hogy a gyártók további négy lépésben fejleszthetik erőforrásaikat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik