F1: „A Ferrari így sohasem fogja utolérni a Mercedest”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 18:27
Sebastian Vettel természetesen örül annak, hogy jövőre is Kimi Räikkönen marad a csapattársa, mások szerint viszont a kényelmes döntés hátráltatja a Ferrarit a Mercedes utolérésében. A Scuderia pénteken jelentette be, hogy hosszabbított a finnel.

„Ez a legjobb megoldás. Mindketten keményen dolgozunk azon, hogy utolérjük a Mercedest. Fontos, hogy már most megszületett a döntés, mert már viszonylag csendben tehetjük a dolgunkat, nem kérdeznek többé erről – mondta Vettel. – Szerintem a paddockban nálunk van a legkisebb gond az egókkal. A pályán a csapatért és magunkért küzdünk, az autón kívül nincs semmi gond. Kimi a legkevésbé bonyolult csapattárs. Mindenkivel megvoltam eddig is, de azért voltak kisebb-nagyobb problémák. Kimivel nincs politika. Nem véletlenül világbajnok, és ha a McLarentől egykor megbízhatóbb autót kap, többszörös bajnok lenne."Vettel. – Szerintem a paddockban nálunk van a legkisebb gond az egókkal. A pályán a csapatért és magunkért küzdünk, az autón kívül nincs semmi gond. Kimi a legkevésbé bonyolult csapattárs. Mindenkivel megvoltam eddig is, de azért voltak kisebb-nagyobb problémák. Kimivel nincs politika. Nem véletlenül világbajnok, és ha a McLarentől egykor megbízhatóbb autót kap, többszörös bajnok lenne."

Bár Vettel és a Ferrari számára Räikkönen megtartása a legkényelmesebb megoldás, sokan már tavaly is bírálták a Scuderiát azért, hogy erre a szezonra megtartotta a finnt. Most sincs másképp.

„Olyat kellene választania a Ferrarinak, aki jobban motiválja a csapatot. A Ferrari nincs olyan helyzetben, hogy ilyen kényelmes döntéseket hozzon. Ezzel a hozzáállással sohasem fogja utolérni a Mercedest – mondta Martin Brundle korábbi F1-es pilóta, aki a brit Sky Sports kommentátoraként máig nagyon közel van a „tűzhöz". – Választhatták volna Carlos Sainzot vagy Romain Grosjeant. A Red Bullnál látjuk, hogy Daniel Ricciardo sokkal összeszedettebb, amióta Max Verstappen a csapattársa. Ugyanez a plusz a Ferrari hasznára is válhatna. Egy jó dolog van Kimi megtartásában: boldogak a rajongói, akik rengetegen vannak."

A Brundle által említett Romain Grosjeant is kérdezték Räikkönen szerződéshosszabbításáról.

„Nincs ott hely? Akkor jövőre indulhatok egy NASCAR-futamon" – mosolygott a francia.

A Ferrari mellett ma a Force India is bejelentette, hogy változatlan pilótafelállással vág neki a 2017-es szezonnak.

„Nico Hülkenberg marad, ez már biztos volt, és már elárulhatom, hogy Sergio Pérezzel is hetekkel ezelőtt aláírtuk a megállapodást – mondta Vijay Mallya csapatfőnök. – A menedzsere azt kérte, amíg a Ferrari nem jelenti be, hogy kik lesznek a versenyzői, mi se adjunk ki hivatalos közleményt. Nem tudom, miért kérte, de a menedzserek már csak ilyenek, ha van lehetőség rá, szeretik a sajtóban pörgetni az ügyfelük nevét. Ám most már kijelenthetem, Nico és Checo is marad 2017-ben. 2018 viszont még messze van, arról ne kérdezzenek!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik