HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI/NSO 2018.08.27 12:21 Frissítve: 2018.08.27 12:38

F1: a Ferrari felvonultatta az egész lovasságot – lapszemle

Sebastian Vettel, a Ferrari és az életmentő fejvédő glóriakeret dicséretétől volt hangos a nemzetközi sajtó az F1-es Belga Nagydíj másnapján.

HIRDETÉS

 

NÉMETORSZÁG
Süddeutsche Zeitung:
Magányosan az Eau Rouge-kanyarban. Vettel uralta a belga futamot, és fontos pontokkal zárkózott közelebb Hamiltonhoz, aki ezúttal második lett.
FAZ: A Ferrari megmutatta az erejét. Az első kanyarban egy látványos balesetben látható volt, milyen értékes újítás a pilótákat védő „glória".
Berliner Morgenpost: Újra a régi kerékvágásban. Vettel álomrajtot vett a szezon döntő szakaszára, és senkitől sem zavartatva diadalmaskodott Spában. Vajon ezzel megfékezte Hamiltont?

OLASZORSZÁG
Corriere dello Sport:
Spa vörösben, Vettel a dobogó tetején.
La Gazzetta dello Sport: A Ferrari „halálos iramban". Vettel csúcsmotorral verte meg Hamiltont, vajon fordulat áll be a világbajnokságban?
Tuttosport: Vettel mint a villám. Csodás győzelem volt egy legendás pályán, ráadásul kétség sem férhetett a német sikeréhez. A Ferrari autója jelenleg jobb a konkurenciánál.

SPANYOLORSZÁG
El País:
A Ferrari felvonultatta az egész lovasságot. Vettel idénybeli ötödik győzelmét aratta, hála az erős motorjának.
La Vanguardia: Vettel újra mosolyog Spában. Ezúttal csak a láthatár volt az ellenfele, Hamilton reménytelenül küzdött a második helyen. A Ferrari sztárja végig sakkban tartotta riválisát.

NAGY-BRITANNIA
The Guardian:
Vettel precízen és hibátlanul vezetett Belgiumban, a futam azokat az érinthetetlen győzelmeket idézte, amikor éveken át világbajnok volt a Red Bull-lal. A német pilóta 2011-ben és 2013-ban is verhetetlennek bizonyult Spában, és mindkét alkalommal olyan autóval hajtott a vb-cím felé, amely a legjobb volt a mezőnyben. A Ferrari most bizonyította, hogy képes hasonlóan nagyszerű kocsit adni neki – ezt még Hamilton is elismerte, amikor keményebb munkára szólította fel a Mercedest.

FRANCIAORSZÁG
Le Parisien:
Vettel újra életet lehelt a szezonba. Különösebb erőfeszítés nélkül nyerte meg 52. futamát, Spában pedig harmadszor lett első. Már a rajtnál megelőzte Hamiltont, akinek onnantól esélye sem volt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 16:36:14

F1 nemzetisport.hu

A 44-es Mercedesbe majdnem belehajtott Szirotkin a Q2-ben • Vettel hátránya nem nagy, de vizsgálják.

2018.11.10 11:22:27

F1 nemzetisport.hu

Vettel először száguldott 1:08 alá • A Red Bullok nem voltak jó formában.

2018.11.09 16:27:27

F1 nemzetisport.hu

Verstappen olajszivárgás miatt kihagyta az edzés felét • Hülkenberg összetörte a Renault-t.

2018.11.09 10:49:57

F1 nemzetisport.hu

Red Bull, Ferrari, Mercedes sorminta az első hat helyen • Ricciardo 5 rajthelyes büntetést kapott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS