HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI/NSO 2018.08.27 12:21 Frissítve: 2018.08.27 12:38

F1: a Ferrari felvonultatta az egész lovasságot – lapszemle

Sebastian Vettel, a Ferrari és az életmentő fejvédő glóriakeret dicséretétől volt hangos a nemzetközi sajtó az F1-es Belga Nagydíj másnapján.

HIRDETÉS

 

NÉMETORSZÁG
Süddeutsche Zeitung:
Magányosan az Eau Rouge-kanyarban. Vettel uralta a belga futamot, és fontos pontokkal zárkózott közelebb Hamiltonhoz, aki ezúttal második lett.
FAZ: A Ferrari megmutatta az erejét. Az első kanyarban egy látványos balesetben látható volt, milyen értékes újítás a pilótákat védő „glória".
Berliner Morgenpost: Újra a régi kerékvágásban. Vettel álomrajtot vett a szezon döntő szakaszára, és senkitől sem zavartatva diadalmaskodott Spában. Vajon ezzel megfékezte Hamiltont?

OLASZORSZÁG
Corriere dello Sport:
Spa vörösben, Vettel a dobogó tetején.
La Gazzetta dello Sport: A Ferrari „halálos iramban". Vettel csúcsmotorral verte meg Hamiltont, vajon fordulat áll be a világbajnokságban?
Tuttosport: Vettel mint a villám. Csodás győzelem volt egy legendás pályán, ráadásul kétség sem férhetett a német sikeréhez. A Ferrari autója jelenleg jobb a konkurenciánál.

SPANYOLORSZÁG
El País:
A Ferrari felvonultatta az egész lovasságot. Vettel idénybeli ötödik győzelmét aratta, hála az erős motorjának.
La Vanguardia: Vettel újra mosolyog Spában. Ezúttal csak a láthatár volt az ellenfele, Hamilton reménytelenül küzdött a második helyen. A Ferrari sztárja végig sakkban tartotta riválisát.

NAGY-BRITANNIA
The Guardian:
Vettel precízen és hibátlanul vezetett Belgiumban, a futam azokat az érinthetetlen győzelmeket idézte, amikor éveken át világbajnok volt a Red Bull-lal. A német pilóta 2011-ben és 2013-ban is verhetetlennek bizonyult Spában, és mindkét alkalommal olyan autóval hajtott a vb-cím felé, amely a legjobb volt a mezőnyben. A Ferrari most bizonyította, hogy képes hasonlóan nagyszerű kocsit adni neki – ezt még Hamilton is elismerte, amikor keményebb munkára szólította fel a Mercedest.

FRANCIAORSZÁG
Le Parisien:
Vettel újra életet lehelt a szezonba. Különösebb erőfeszítés nélkül nyerte meg 52. futamát, Spában pedig harmadszor lett első. Már a rajtnál megelőzte Hamiltont, akinek onnantól esélye sem volt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 12:31:33

F1 nemzetisport.hu

A brit szezonbeli 7., pályafutása 69. sikerét érte el • Pérezt, Szirotkint és Grosjeant is megbüntették.

2018.09.15 13:35:56

F1 nemzetisport.hu

Gyorsult a Red Bull, Verstappen a 2. • Vettel nem tudta felülmúlni Hamilton idejét, és csak a 3. lett.

2018.09.15 10:51:33

F1 nemzetisport.hu

A második Räikkönen is három tizedet kapott a csapattársától • Verstappen végig panaszkodott.

2018.09.14 12:45:48

F1 nemzetisport.hu

A Red Bull tempója eltűnt • A Williamsen füstöltek a fékek • A Ferrari németje nehéz helyzetbe hozta magát.

2018.09.14 08:20:47

F1 nemzetisport.hu

A „vörös bikák” egyelőre a Ferrarival vívnak, ám a Mercedes az elérhető legkeményebb gumin teljesítette a legjobb körét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS