F1: a Ferrari és Ecclestone is cáfolja az olasz tv-s vádakat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.27. 15:00
Maurizio Arrivabene Ferrari-csapatfőnök és Bernie Ecclestone is cáfolta, hogy nézeteltérésük miatt szándékosan kevesebbet került képernyőre a Ferrari a Magyar Nagydíj alatt. Ezt a futamot Olaszországban közvetítő RAI tévétársaság kommentátora „találta ki” a vasárnapi verseny alatt, és felbőszítette vele az olasz közönséget.

Gianfranco Mazzoni, a futam olasz kommentátora a verseny alatt azt állította, Ecclestone és Arrivabene között nézeteltérés támadt, ezért az F1 gazdasági vezetőjeként a közvetítésért is felelős angol megparancsolta a tévés rendezőnek, hogy a lehető legkevesebbszer mutassa a két Ferrarit, amely a verseny első felében az első két helyen haladt, Sebastian Vettel pedig nyerni is tudott.

Mazzoni odáig ment, hogy a futam után elnézést kért az olasz nézőktől a közvetítésért, és a – főként az ő hisztériája miatt – reklamáló nézőket a Formula One Managementhez irányította.

A helyszínen tartózkodó olasz újságírók utánajártak a kérdésnek, és értetlen Arrivabene, Ecclestone párossal találkoztak.

„Fejezzék be ezt az alaptalan feltételezést! A kamerák mindig is a kerék kerék elleni csatákat mutatják, nem a magányosan a győzelem felé száguldó autókat” – mondta Arrivabene.

„Nem tudok róla, hogy a Ferrarit bojkottálták volna a közvetítés során. Én biztosan nem szóltam ennek érdekében. De ígérem, újra megnézem a verseny közvetítését” – fogalmazott Ecclestone, aki a leintés után valóban inkább a Mercedeshez látogatott el, de nem azért, mert megorrolt a Ferrarira, hanem mert belátta, az idén akkor izgalmas egy verseny, ha a Mercedes elszúr valamit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik