F1: a Ferrari-drukker Inter-legenda CR-ről és Messiről is beszélt

ZSOLDOS BARNA (Abu-Dzabi)ZSOLDOS BARNA (Abu-Dzabi)
Vágólapra másolva!
2019.11.30. 14:28
null
A klub korábbi szerb klasszisa a mai napig nem felejti el a triplázást
Az Inter korábbi szerb klasszisa a mai napig gyakran felidézi magában a klub szenzációs 2009–2010-es idényét, és két korábbi ellenfeléről, Cristiano Ronaldóról, valamint Lionel Messiről is elmondta a véleményét.





– Először jár F1-es nagydíjon?
Nem, szerencsére már korábban is eljutottam versenyekre, viszont ezen a csodálatos helyszínen még nem jártam – mondta a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában a 41 éves Dejan Sztankovics, aki a Racing Pointot és Williamst támogató Acronis meghívására érkezett Abu-Dzabiba. – Nagy Formula–1-rajongó vagyok, mindig nézem a versenyeket, imádom a gyors autókat és nagyon tisztelem a versenyzőket.

Még mindig jól megy a játék
Dejan Sztankovics mellett a korábbi angol válogatott Joleon Lescott is Abu-Dzabiban tölti az F1-es hétvégét, és ha már a két kiváló labdarúgó összejött, szombaton fociztak is egy jót a Racing Point versenyzőjével, Sergio Pérezzel. A paddockban kialakított minipályán az F1-es istálló mérnökei egészítették ki a csapatokat, de már a néhány perc játékból is kiderült, hogy a két egykori profi a mai napig más szintet képvisel. Sem Sztankovics, sem Lescott nem maradt adós a gólokkal, a Racing Point munkatársai pedig örök élménnyel gazdagodtak. A közös játék után Pérez részletesen elmagyarázta a labdarúgóknak speciális F1-es kormánya működését és funkciót, a harmadik szabadedzést, aztán az időmérőt pedig a garázsból nézték végig.

Van kedvenc alakulata vagy pilótája?
Mivel nagyon régóta Olaszországban élek, a Ferrari a kedvencem, amelyre gyakran mondják, hogy Juventus-csapat, de szerintem ez nem igaz. A Ferrari az Ferrari, nem pedig a Juventus! Michael Schumacher óta szurkolok az istállónak, most pedig Charles Leclerc teljesítménye tetszik – nagyon tehetséges fiatal versenyző, biztató eredményekkel.

Mivel foglalkozik most, mi tölti ki mindennapjait?
A topfutball befejezése után egy ideig még játszottam kisebb együtteseknél, aztán edzősködtem egy kicsit, majd az UEFA kötelékében töltöttem el húsz hónapot. Most nemrég tértem vissza az Interhez az akadémián dolgozni, amit nagyon szeretek, mert lélekben úgy érzem, soha nem is hagytam el a csapatot. Mindig is ehhez a klubhoz tartoztam.

– Néha elgondolkozik azon, milyen fantasztikus karriert tudhat a háta mögött?
– Mivel továbbra is a futballban és az Internél dolgozom, folyamatosan emlékeztetnek a különböző dolgok a játékos-pályafutásomra. Azért is nagyon boldog vagyok, mert a három fiam közül ketten folytatják a hagyományt, és az akadémia növendékei. Filip az U19-es gárda kapusa, Alekszandar pedig az U15-ben játszik. Tehát ebből a szempontból is a labdarúgásról szól az életem.



– Magyarként pontosan tudjuk, milyen körülményekkel kellett megbirkózniuk az embereknek az 1980-as években egy szocialista országban. Gondolta volna akkoriban, hogy az ütött-kopott pályákról ilyen magasra vezet a pályafutása?
Mindig is bíztam benne, és végig ez lebegett a szemem előtt. Nyilván nagyon kemény volt, de megállás nélkül nyomtam a munkát, és a motivációm egy pillanatra sem lankadt.

Bajnoki címek, kupagyőzelmek egész sorával büszkélkedhet, miközben a Bajnokok Ligáját is megnyerte az Interrel. Mi volt karrierje fénypontja?
Amikor tripláztunk José Mourinho irányításával, azt nem lehet felülmúlni. Minden játékos arról álmodozik, hogy elhódítja a BL-trófeát, viszont mi abban az idényben mindent megnyertünk. Erről az időszakról a mai napig fantasztikus emlékeim vannak.

– A mai futball állandó témája Cristiano Ronaldo és Lionel Messi rivalizálása. Ön mindkettejük ellen játszott, melyiküket választaná a csapatába?
Szögezzük le, hogy mindketten egy másik bolygóról származnak! Viszont ha csak egyiküket választhatnám, akkor Messi lenne az. Nem azért, mert jobb futballista Ronaldónál, egyszerűen egy csapatnak olyan típusú játékosra van szüksége, mint Messi.

– Milyen kapcsolata van a magyar labdarúgással vagy futballistákkal?
Tavaly voltam egy Fehérvár–Ferencváros mérkőzésen, mert nagyon jó barátok vagyunk Marko Nikoliccsal. Danko Lazoviccsal és Marko Scsepovics bátyjával, Sztefannal is találkoztam. Az elmúlt években nagyon jól teljesít a klub, odafigyeltem az eredményeire.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik