F1: a Ferrari csapatfőnöke nem érti Räikkönen büntetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.12. 11:18
A Ferrari nem érti, miért büntették meg Kimi Räikkönent a Valtteri Bottasszal történő ütközése után az Orosz Nagydíjon. Maurizio Arrivabene monacói esetet hozott fel példaként.

„Nem érzem úgy, hogy hülyeséget csináltam volna. Persze mindketten más szemszögből látjuk a történteket. Ott jöttem a belső íven, de tudta Valtteri, hogy ott jövök? Szerencsére nem történt nagy baj, de ilyenek akkor is előfordulnak, ha senki sem akar balesetet” – mondta Räikkönen a büntetés után.

A Ferrari csapatfőnöke szerint ha Daniel Ricciardo monacói előzését Räikkönennel szemben nem találták szabálytalannak, akkor emiatt sem kellett volna büntetni.

„Ez versenybaleset volt. Nézzék meg például Monacót, Ricciardo és Kimi esete nagyjából ugyanez volt, nem büntettek. Nem értem, most miért ítélkeztek így” – mondta Arrivabene.

Räikkönen az eset miatt 30 másodperces büntetést kapott, az 5. helyről a 8.-ra csúszott vissza, s kapott három büntetőpontot is, amelyből, ha egy éven belül 12 összegyűlik, ki kell hagynia egy futamot.

RÄIKKÖNEN ÉS BOTTAS ESETE

RICCIARDO ÉS RÄIKKÖNEN MONACÓBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik