F1: a brit csapatok kórházi eszközök gyártásával segítenek

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 08:54
null
A brit F1-es csapatoknál nem áll le az élet, hasznossá teszik magukat a válsághelyzetben (Fotó: AFP)
Hét brit központú Formula–1-es csapat – a Mercedes, a McLaren, a Red Bull, a Racing Point, a Haas, a Renault és a Williams – a sportág vezetőivel és a brit kormánnyal megállapodott arról, hogy a technológai fejlettségét kihasználva az F1-es vb kényszerszünete idején kórházi eszközök gyártásával segít a koronavírus elleni harcban.

A Formula–1-ben a csapatok egyik legfőbb erénye, hogy a szükséges alkatrészeket gyorsan le tudják gyártani. Mivel most hónapokig nem lesz szükség versenyautókra, a gyártósoraikat és személyzetüket azzal tartják munkában, hogy a kórházak számára gyártanak eszközöket.

A terveket az egyik londoni orvosi egyetemtől kapják, azzal egyeztetve határozzák meg, milyen alapanyagokból, illetve méretben készítik el az eszközöket.

Az F1 közleménye alapján a hét csapattal közösen ajánlották fel segítségüket a brit kormánynak, amely bármilyen támogatást szívesen fogad. A csapatok elsősorban az intenzív osztályokon használatos gépeket, legfőképpen lélegeztetőgépeket gyártanak majd. Nagy-Britanniában tömegesek a megbetegedések, a kórházakban a lélegeztetőgépek korlátozott száma jelenti a fő problémát.

„Az összes csapat kimagasló technológiai felkészültséggel rendelkezik, különösen gyakorlott a bonyolult szerkezetek gyors és minőségi legyártásában. Most éppen ezekre van szükség, és remélhetőleg napokon belül eredménye is lesz az összefogásnak” – áll az F1 közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik