F1: a BBC szerint Vettel 2014-től a Ferrarié

Vágólapra másolva!
2012.10.15. 09:49
null
Alonso (balra) Hamilton szerződtetésébe nem egyezett bele, de Vettel érkezésére rábólintott – a BBC szerint <br />(Fotó: Action Images)
A BBC úgy értesült, hogy Sebastian Vettel előszerződést kötött a Ferrarival arról, hogy az olasz Formula–1-es istálló 2013-as szereplésétől függően 2014-re Maranellóba szerződik. A brit közszolgálati médiacsoport a Ferraritól származó belső információkra hivatkozik.

 

A Ferrariról és Vettelről már régóta pletykálnak, de ennyire konkrétan még sehol sem írtak a közös szerződésről. Ám az mindig is tudvalévő volt, hogy Fernando Alonso 2013-as csapattársával egy évre kötne megállapodást a Scuderia, amely tartogatja a 2014-es helyet Vettelnek.

Csak Lewis Hamiltonnal kötöttek volna hosszabb távú szerződést, de Fernando Alonso (akinek véleményét tiszteletben tartják az olaszok) az angol 2013-as érkezését megvétózta. Így Vettel 2014-es szerződtetése maradt az egyetlen, a jövőre nézve igazán nagy előrelépést jelentő opció, de a német 2013-ban még biztosan a Red Bullnál marad, igaz, az osztrákokkal kötött jelenlegi szerződése 2014 végéig szól.

CÁFOL A FERRARI ELNÖKE
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke röviden, de határozottan cáfolta a BBC híreit. „Mindig is megmondtam, hogy nem akarok két dudást egy csárdában, mert ez csak labilissá teszi az istállót” – reagált Di Montezemolo az olasz Radio1 rádiócsatornán.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azonban már utalt arra, hogy a vannak záradékok a szerződésben, amelyek lehetővé teszik a kétszeres világbajnok távozását.

A Ferrari azt már nem hivatalosan bejelentette a Dél-koreai Nagydíj után, hogy Massa martad 2013-ban.

„Felipe az utóbbi időben nagyon jól szerepel, aminek döntő szerepe van a jövő évre vonatkozó döntésünkben” – mondta Stefano Domenicali csapatfőnök Jongnamban.ű

Alonso ferraris szerződése a 2016-os idény végéig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik