F1: a barcelonai pálya elnöke szerint szinte biztos a hosszabbítás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 10:59
null
Nagy kérdés, hogy jövőre is rendeznek-e versenyt Barcelonában (Fotó: AFP)
Könnyen lehet, hogy idén versenyez utoljára a Formula–1 mezőnye Spanyolországban, ugyanis a versenyrendezés jogával csak 2019-ig rendelkezik a barcelonai pálya. Elnöke szerint azonban több mint 90 százalékos esély van arra, hogy a nyáron meghosszabbítják a szerződésüket a Liberty Mediával.

 

Chase Carey, a Formula–1 elnöke és ügyvezető igazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy két helyszínre az idei versenynaptárból jövőre már nem látogat el a mezőny – az egyik áldozat a Spanyol Nagydíjnak otthont adó Circuit de Catalunya lehet. Továbbá nagy esély van arra, hogy az F1 visszatér Hollandiába, és a következő idénybenZandvoortban is rendeznek versenyt.

A barcelonai pálya szerződése a 2019-es futam végéig szól, vagyis új megállapodásra van szükség ahhoz, hogy 2020-ban is része legyen a versenynaptárnak. Vicenc Aguilera, a létesítmény elnöke szerint azonban majdnem biztos, hogy nem az idei lesz az utolsó Spanyol Nagydíj egy jó ideig.

„Azt hiszem, hogy jelen állás szerint több mint kilencvenszázalékos esély van rá. Össze kell hoznunk a megállapodást a nyár közepe előtt. Nem tudom, hogy sikerül-e ezt elérni júliusig, de nagyjából azokkal a napokkal számolok. Mindent előkészítünk, hogy ez összejöjjön” – szögezte le Aguilera.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik